Θλίψη για τον θάνατο του γνωστού αριστερού γιατρού των Χανίων, Αντώνη Βουκάλη

Θλίψη στην ιατρική κοινότητα των Χανίων και γενικότερα στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του ορθοπεδικού Αντώνη Βουκάλη.

Ο Αντώνης Βουκάλης είχε διατελέσει διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την αντιπρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων, ορθοπεδικό στην Κλινική του Νοσοκομείου, Κατερίνα Μανιμανάκη, η οποία έγραψε:

«Σε αγαπήσαμε γιατί ήσουν αυθεντικός!!!

Σε αγαπήσαμε γιατί πάλεψες για την ανθρώπινη ζωή!!!

Καλό δρόμο Αντώνη Βουκάλη της Ορθοπεδικής κλινικής, του Νοσοκομείου μας, του τόπου αυτού, και όχι μόνο που τόσο βοήθησες!!!»

Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων αναφέρει:

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο άλλου ενός πολυαγαπημένου συναδέλφου. Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Βουκάλης πρώην διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων.

Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων που οι αγώνες του για τη δημόσια υγεία θα συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Ένας άνθρωπος χαρισματικός που όσοι τον γνώρισαν καταλαβαίνουν γιατί θα μας λείψει.

Η ΕΓΕΣΥνΧ εκφράζει τα ειλικρινά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του και θα καταθέσει το ποσό των 300 ευρώ εις μνήμη του στα συσσίτια της Σπλάντζιας».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», με αφορμή τον θάνατο του  Αντώνη Βουκάλη, πρώην διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του νοσοκομείου, «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και τη βαθιά της θλίψη στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Αντώνης Βουκάλης ως γιατρός του ΕΣΥ διακρίθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά του προς τους ασθενείς, το ήθος και τον επαγγελματισμό του.

Παράλληλα διακρίθηκε για την πλούσια δράση του μέσα από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων, ενώ ανέπτυξε και έντονη κοινωνική δραστηριότητα».

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, «στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του εκλεκτού  συναδέλφου Αντωνίου Βουκάλη, σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής:

1ον: Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένειά του.

20ν: Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 100 ευρώ στη μνήμη του, για τους σκοπούς του ΚΗΦΑΠ.

3ον: Να δημοσιευτεί το παρόν στον ημερήσιο Τύπο». 

Αποχαιρετισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΚΑΛΗΣ

Διευθυντής ΕΣΥ Νοσοκομείου Χανίων

1952-2022

Έφυγε από τη ζωή, ο καλός φίλος και σύντροφος ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΚΑΛΗΣ. Γεννήθηκε στην Κάντανο, μεγάλωσε στα Χανιά και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε ειδικότητα Ορθοπεδικής και παρέμεινε μέχρι τέλους μάχιμος γιατρός στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, υπερασπιζόμενος πάντα τον άρρωστο, τις ανάγκες του αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις αρχές του βοηθώντας κάθε αδύναμο που βρισκόταν μπροστά του. Από την αρχή, από όταν συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και ανέλαβε το Ιατρείο του αγώνα, ήταν πάντα στα Κινήματα, αλληλέγγυος σε κάθε φτωχό και καταπιεσμένο, κάθε μετανάστη κάθε αδύναμο. Ήταν δίκαιος, ανιδιοτελής.

Τον θυμόμαστε παρόντα σε όλες τις εκδηλώσεις του μαζικού κινήματος. Στην πρώτη γραμμή πάντα. Βρέθηκε στην πρώτη αλυσίδα σε όλες τις πορείες-διαδηλώσεις της εποχής μας, σε συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, στις απεργιακές κινητοποιήσεις μας και σε κάθε είδους πολιτική δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια, πρωτεργάτης σε απεργίες και καταλήψεις, ιδρυτικό μέλος και εκλεγμένος στο ΔΣ σωματείων και συλλόγων μέχρι σήμερα.

Ήταν  ο άνθρωπος που έδινε καθημερινώς δείγματα ηρωισμού, μαχόταν για ότι αυτός θεωρούσε ως καλό και δίκαιο, χωρίς συμβιβασμούς με τις σκοπιμότητες των καιρών. Έδωσε  με το ήθος και το έργο του, υψηλό παράδειγμα και αγωνιστικής διάθεσης  και ανθρώπινης ευγένειας.

Η πολιτική και συνδικαλιστική δράση όπως την αντιλαμβανόταν ο ίδιος είναι στάση ζωής. Είναι δεύτερη φύση. Mε την αγωνιστική   και πρωτοποριακή  παρουσία  του, το αταλάντευτο ήθος του, την έντονη πνευματική και κοινωνική του δράση, την ανιδιοτέλεια, εντιμότητα και υπευθυνότητα, την προσήλωση στο χρέος,  την ευαισθησία και συνέπεια, την  ακάματη δραστηριότητα και μαχητικότητα, υπήρξε  πρωτοπόρος στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, ευγενής επιστήμονας,  καλός Σαμαρείτης στις ανθρώπινες σχέσεις του και στην άσκηση του λειτουργήματός του.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων τον αποχαιρετά.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί