Πρόεδρος εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Αυτό που έρχεται με το νέο νομοσχέδιο ισοπεδώνει ό,τι έχει απομείνει όρθιο

Δήλωση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και μέλους του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, Δημήτρη Βρύσαλη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τη «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας», το οποίο τέθηκε από προχτές σε δημόσια διαβούλευση.

Αναλυτικά, η δήλωση:

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ

Το νομοσχέδιο για τη «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας», το οποίο τέθηκε από προχτές σε δημόσια διαβούλευση αποτελεί οδοστρωτήρα για τα δικαιώματα ασθενών κι εργαζόμενων, διαπνέεται από την πολιτική μείωσης του «κόστους» και τη μεταβίβασή του στις τσέπες των ασθενών.

Το νομοσχέδιο έρχεται να δώσει νέο χτύπημα στην εργασία πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στους γιατρούς, με δόλωμα την παράλληλη «παροχή υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα». Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ αφορά όλο τον λαό και τους ασθενείς, αφού αφαιρεί ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνουν εύκολη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα, να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να κερδοσκοπούν τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ – Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΣΩΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Αν κάτι έχει απομείνει από τους αγώνες τόσων δεκαετιών είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση που είναι μια μικρή απαντοχή και για τους υγειονομικούς και για τους ασθενείς. ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΗ!

Ο κάθε γιατρός θα τρέχει όλη μέρα στο νοσοκομείο και στο ιατρείο ή την ιδιωτική κλινική για πελάτες και ο ασθενής θα πληρώνει αδρά, ακόμα πιο πολλά από σήμερα.

Η συνείδησή μας, ο όρκος στον Ιπποκράτη και στο Λαό μας, οι αγώνες που έχουμε κάνει τα τελευταία 50 χρόνια για αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΟΛΙΓΩΡΟΥΜΕ!

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς αλλά το λαό. ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον θα γίνονται βορά στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους όλοι οι ασθενείς. Αφορά όλους τους υγειονομικούς!

Κάθε σύλλογος, κάθε γειτονιά, κάθε σωματείο να περάσει σε μαχητική αντεπίθεση. Ο κάθε τίμιος γιατρός που θέλει να συνδυάσει την προσφορά στην κοινωνία και στην επιστήμη, με μία ήρεμη οικογενειακή ζωή, με συνθήκες εργασίας και αμοιβές ανθρώπινες, πρέπει να είναι ο πρώτος που θα λιθοβολήσει το τερατούργημα, θα εμποδίσει την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ. Μόνο έτσι θα μπορεί, μέσα στην σπουδαία κοινωνική του αποστολή, να έχει χρόνο να απολαύσει στη ζωή του να επιτελέσει το ρόλο του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί