Ο Περιφερειάρχης Κρήτης για τα ανασκαφικά ευρήματα στην Αρχαία Λισό

 Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Πολιτισμού για την εξέλιξη του έργου ανασκαφικής έρευνας στην Αρχαία Λισό στα Χανιά, η οποία έφερε στο φως μεγάλο τμήμα από δημόσιο κτήριο, στη μορφή ωδείου ή βουλευτηρίου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά, ενημερωθήκαμε για τα ανασκαφικά ευρήματα στην Αρχαία Λισό. Πρόκειται για μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων. Το έργο της ανασκαφής πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους επιστήμονες και εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού για την έρευνα στο πεδίο, καθώς και στα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνεργασία τους με το Υπουργείο Πολιτισμού,  την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Καντάνου-Σελίνου στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου ανάδειξης στην Αρχαία Λισό». 

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συνέχιση της χρηματοδότησης στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, ενώ αναμένεται και η έναρξη των εργασιών για το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στο Σέλινο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το Δήμο Καντάνου-Σελίνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί