Ερευνα της εισαγγελίας για λάθη και παραλείψεις στην υπόθεση της Γ. Μπίκα

Πολυσέλιδο υπόμνημα με 30 αποδεικτικά στοιχεία με τα λάθη και τις παραλείψεις κατέθεσε η 24χρονη στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων

Εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ύστερα από κλήση της στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων το μεσημέρι της Τρίτης, κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με 30 αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τα λάθη και τις παραλείψεις, που σύμφωνα με την ίδια, έγιναν από συγκεκριμένα κρατικά όργανα που ασχολήθηκαν με την υπόθεσή της.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαλευκανθεί πλήρως ο τρόπος με τον οποίο οι αρμόδιες αρχές, χειρίστηκαν την υπόθεση, βάζοντας στο επίκεντρο τυχόν παραλείψεις αστυνομικών και ιατροδικαστών κατά την καταγγελία και την εξέταση της Γεωργίας Μπίκα η οποία έπεσε θύμα βιασμού το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2022, στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, από γόνο πάμπλουτης επιχειρηματικής οικογένειας.

Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της κοπέλας, Νίκος Διαλυνάς σημείωσε ότι «καταθέσαμε ένα υπόμνημα το οποίο είναι 126 σελίδες, στο οποίο αναλύουμε τις παραλείψεις συγκεκριμένων κρατικών λειτουργών, κι όχι μόνο αστυνομικών. Μέσω αυτού, υποστηρίζουμε με αποδεικτικά στοιχεία, έχοντας ως σημαία την λογική, πως έλαβαν χώρα ανεπίτρεπτες παραλείψεις, οι οποίες έγιναν κατά την άποψη της κας Μπίκα, με μοναδικό σκοπό να βλάψουν την ίδια και να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος».

Ο δικηγόρος θεωρεί παράδοξο, από την μία πλευρά να έχει εκδοθεί αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα, να έχει τεθεί στο αρχείο η αίτηση αναιρέσεως, κι από την άλλη να διατάσσεται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν παραλείψεις όλων των κρατικών οργάνων, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση της Γεωργίας.

Όπως σημείωσε «αντιλαμβάνεστε ότι το ένα αντιφάσκει προς το άλλο, διότι από την μία τίθεται στο αρχείο η αίτησή μας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κι αναφέρει πως όλα έγιναν σωστά, αλλά από την άλλη διατάσσεται προκαταρκτική για τις παραλείψεις που καταγγέλλει η Γεωργία. Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνουν αυτά. Εμείς προσπαθούμε, με όσα στοιχεία έχουμε, να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε την αλήθεια»

«Θα συνεχίσω για όσο αντέξω»

Έντεκα μήνες μετά τον βιασμό της η Γεωργία Μπίκα, προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να συνεχίσει την καθημερινότητά της, πάρα τα συνεχή εμπόδια και «χτυπήματα» που δέχεται. «Πραγματικά αυτό που συνέβη είναι κάτι το οποίο έχει ριζώσει στην ψυχή μου, κι είναι ακόμη πιο βαρύ όταν βλέπω συνεχώς να μου φορτώνουν και την ευθύνη αυτής της κατάστασης».

Σε δήλωσή της στο ThessToday.gr τονίζει πως πλέον, δυσκολεύεται να εμπιστευτεί και να γνωρίσει καινούριους ανθρώπους, καθώς φοβάται μην της συμβεί ξανά το ίδιο, κι είναι πάλι απροστάτευτη. «Αν και μου έχει κάνει μόνο κακό όλη αυτή η κατάσταση, δεν μετανιώνω. Ο εαυτός μου είναι το παν και εγώ ξέρω πως έκανα το σωστό, και θα συνεχίσω για όσο αντέξω. Αυτό το υπόμνημα είναι το τελευταίο μου χαρτί».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί