Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Ρουπακιάς πήγε κατευθείαν στον Παύλο», καταθέτει φίλος του Φύσσα

Με την κατάθεση του Δημήτρη Μελαχροινόπουλου, φίλου του Παύλου Φύσσα και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών.

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα περιέγραψε με λεπτομέρειες τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης του Γιώργου Ρουπακιά προς τον Παύλο Φύσσα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπήρξε συμπλοκή» και πως πήγε «κατευθείαν πάνω του και τον μαχαίρωσε.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος κατέθεσε τα εξής, σύμφωνα με το Golden Dawn Watch:

«Βλέπουμε ένα κομβόι από 30-40 άτομα, και λέμε «τι κάνουμε;» και μας λέει ο Παύλος τρέχτε. Κοιτούσα πίσω μου κι είχαν μείνει ο Παύλος και ο Κοντονικόλας. Γυρνάω πίσω να βοηθήσω, και δέχομαι κι εγώ ένα χτύπημα στην πλάτη. Παρατήρησα εκείνη την ώρα ότι δεν ήρθαν όλοι μαζί να μας επιτεθούν και να τελειώσει το σκηνικό. Ήρθαν και ξανάρθαν, έπαιζε πολλή εμψύχωση από τους απέναντι. Και μας φώναζαν «θα σας σκοτώσουμε», «θα σας γαμήσουμε». Με ρίχνουν κάτω, σηκώνομαι και την ώρα εκείνη βλέπω το αμάξι του Ρουπακιά ανάποδα στο δρόμο, και βλέπω – ήμουν στα 3-4 μέτρα μακριά του – να τον αγκαλιάζει και να δέχεται μαχαιριές.

Δεν είδα το μαχαίρι εκείνη την ώρα. Εκείνη την ώρα πιάνει ο Παύλος την καρδιά του και πάει να φύγει και εκείνη την ώρα έρχονται και οι αστυνομικοί. Μετά από 5-10 λεπτά άρχισε ο Παύλος να καταρρέει, μαζεύτηκε κόσμος, εκείνοι εξαφανίστηκαν. Ήρθε μια κοπέλα που είπε ότι είναι νοσηλεύτρια και είπε να τον πάμε στο νοσοκομείο αμέσως γιατί πεθαίνει. Ήρθε μετά από κανένα μισάωρο το ασθενοφόρο, βοήθησα να τον σηκώσουμε γιατί είχε βαρύνει πολύ. Μάθαμε στο νοσοκομείο ότι είχε πεθάνει. Πήγαμε μετά στο ΑΤ Κερατσινίου, έδωσα την πρώτη μου κατάθεση και μετά πήγαμε στη ΓΑΔΑ και έκανα την αναγνώριση».

Στη συνέχεια, η Εισαγγελέας απηύθυνε ερωτήσεις προς τον αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος τόνισε ότι ο Παύλος Φύσσας προσπάθησε να αμυνθεί στις επιθέσεις που δέχθηκε.

Ακολουθεί ο χαρακτηριστικός διάλογος, όπως μεταδίδει το Golden Dawn Watch:

Εισαγγελέας: Δηλαδή δεν τον χτύπησε πρώτα και μετά τον μαχαίρωσε, δεν έγινε συμπλοκή, τον μαχαίρωσε κατευθείαν.
Μελαχροινόπουλος: Όχι δεν έγινε συμπλοκή, δεν τον χτύπησε. Κατευθείαν πήγε και τον μαχαίρωσε.
Εισαγγελέας Όταν έγινε αυτό και πιάσανε τον Ρουπακιά οι υπόλοιποι τι απέγιναν;
Μελαχροινόπουλος: Ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι, έφυγαν.
Εισαγγελέας Όταν τον χτυπούσαν ο Φύσσας τους χτυπούσε;
Μελαχροινόπουλος: Αμυνόταν. Ο Παύλος ήταν πολύ γερό παιδί και αμυνόταν.
Εισαγγελέας: Αν ήθελαν μπορούσανε αυτά τα 10-15 άτομα να σας επιτεθούν και να σας τραυματίσουν αν ήταν αυτός ο σκοπός τους μόνο και να φύγουν;
Μελαχροινόπουλος: Ναι θα μπορούσαν πολύ εύκολα.
Εισαγγελέας: Γιατί λέτε ότι γίνονταν αυτές οι επιθέσεις κατά κύματα; Για να γίνει κάτι άλλο;
Μελαχροινόπουλος: Για να τον αποδυναμώσουν και να πάει ο Ρουπακιάς να τον μαχαιρώσει κατευθείαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί