Βουλευτής της ΝΔ με εισπρακτική και στο Ηράκλειο: Καταγγελία για εμπλοκή σε fund που εξαγόρασε δάνεια «κοψοχρονιά»!

Θυμάστε τον βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, τον κουμπάρο του Στέλιου Πέτσα; Αυτόν που καταγγέλθηκε ότι είχε εισπρακτική εταιρεία με γραφεία και στο Ηράκλειο; Ο ίδιος είχε ξεχάσει να καταθέτει πόθεν έσχες, ενώ διατηρούσε και ένα site το οποίο φυσικά χρηματοδοτήθηκε από τη λίστα Πέτσα;

Δείτε επίσης: 

Ο βουλευτής της ΝΔ που έχει… εισπρακτική εταιρεία!- Διατηρεί γραφεία και στο Ηράκλειο! (φωτο)

Ο βουλευτής της ΝΔ με την εισπρακτική στο Ηράκλειο, το πόθεν έσχες, η Παγκρήτια Τράπεζα και το «παγωμένο» εκατομμύριο

Το παντελώς άγνωστο site του κουμπάρου του Πέτσα και της συζύγου του, που πήρε μερίδιο από την πίτα των εκατομμυρίων

Άρση ασυλίας του βουλευτή και κουμπάρου του Πέτσα, Ανδρέα Πάτση

Η υπόθεση με την εισπρακτική εταιρεία στη οποία φέρεται να σχετίζεται είχε αποκαλυφθεί πριν από 2,5 χρόνια.

Τώρα το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα με μια ανάρτηση του Παύλου Πολάκη,

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρεται ονομαστικά στον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, χαρακτηρίζοντάς τον «μπουμπούκι» και «λεμονανθό», που σύμφωνα με τον ίδιο κάνει «εδώ και χρόνια τρελές business με τα δάνεια των τραπεζών».

Όπως αναφέρει ο Πολάκης, ο γαλάζιος βουλευτής φαίνεται να «έφτιαξε το 2010 με έναν Κύπριο την εταιρεία ειδικού σκοπού ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000€», ενώ το 2011 αγόρασε «μέσω της εταιρείας δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιώς».

Όπως σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω εταιρία «δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ Ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της και άρα η πορεία του χρήματος που διακινεί και διαχειρίζεται».

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης παραθέτει μια σειρά ερωτήσεων «γιατί κύριε Πάτση;», διερωτάται. «Που και πώς βρήκε η εταιρεία του Πάτση 4 και πλέον εκατομμύρια για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς; Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρεία του Πάτση από τα δάνεια των 63.000.000 € που έχει αγοράσει; Πλειστηριασμούς έχει κάνει;», προσθέτει παραθέτοντας τους προβληματισμούς τους. «Στο τελευταίο ΔΣ της εταιρείας του που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ και έληγε το 2021, ο Πάτσης δεν έχει αντικατασταθεί. Νόμιμο είναι, ηθικό είναι; Εν ενεργεία βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να είναι στο ΔΣ εταιρίας που κάνει πλειστηριασμούς και εισπράττει από δάνεια που δάνεια που αγόρασε στο ένα δέκατο της αξίας τους;», συμπληρώνει εξοργισμένος.

«Σύμφωνα με το νόμο λοιπόν, ο κύριος αυτός παραμένει μέχρι σήμερα στην εταιρεία, μέχρι να δημοσιευτεί κάτι νεότερο. Τυχαίο που δεν έχει δημοσιευτεί;
Κύριε Πάτση θα μιλήσετε ή θα το παίξετε κι εσείς ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ…; Και μην μας πείτε ότι πράξατε νόμιμα (παρά τα τόσα κενά που έχουν οι δημοσιεύσεις της εταιρείας σας). Πείτε μας για το πώς αντιλαμβάνεστε το “ηθικόν” ως βουλευτής. Πείτε μας πόσοι από τους ψηφοφόρους σας στα Γρεβενά (που δεν γνώριζαν την δράση της εταιρείας σας) είναι μέσα στους καταλόγους των δανειοληπτών που αγόραζατε τα δάνειά τους!

Περιμένουμε απαντήσεις από τον Ανδρέα Πάτση και την κυβέρνηση της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ. Εν τω μεταξύ, οι δανειολήπτες τρέμουν μήπως χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό! Κάποιοι μάλιστα τον έχουν ψηφίσει κιόλας… To be continued…

Υγ όλα τα αποδεικτικά στοιχεία αυτών που λέω στις φωτογραφίες που ακολουθούν», έκλεισε την ανάρτησή του.

Τα γραφεία στο Ηράκλειο και οι μετοχές στην Παγκρήτια

Κύρια δραστηριότητα του πάντως είναι η δικηγορία. Ο ίδιος υπερηφανεύεται ότι «ξεκίνησε μόνος» από «ένα μικρό γραφείο» και  κατόρθωσε να δημιουργήσει «μετά από μια διαδρομή 27 ετών» νομικές και συμβουλευτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κύπρο και Κωνσταντινούπολη και με 120 άτομα προσωπικό.

Τα γραφεία του Ηρακλείου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας του, λειτουργούν στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Η δικηγορική εταιρεία του  λέγεται «Ανδρέας Πάτσης και Συνεργάτες» και είναι η μητρική ενός ομίλου  (ΑΡ Associates) που ασχολείται με Επίλυση Διαφορών, Επιχειρηματικό & Εταιρικό Δίκαιο, Φορολογικό Δίκαιο, Δίκαιο Συμβάσεων, Τραπεζικό Δίκαιο, Δίκαιο Μέσων Μαζικής ενημέρωσης, Δίκαιο Βιομηχανικής & Πνευματικής Ιδιοκτησίας κτλ. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι έχει ασχοληθεί επίσης με  επιχειρήσεις, ξένα fund και τράπεζες ενώ το 2014 προχώρησε σε κοινοπραξία με τη  δικηγορική εταιρεία ‘Hemsinlioglu Law Firm’ της Κωνσταντινούπολης, υπό τον Οκάν Χεμσινλίογλου, για να αποτελέσουν «έναν συνδετικό κρίκο συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών» κι ένα «ευέλικτο, αποτελεσματικό και αξιόπιστο δικηγορικό σχήμα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή».  Λόγω των συχνών επισκέψεων του στην Αραβία μάλιστα έχει “μάθει” τις δικές τους συνήθειες και τονίζει πως του αρέσει ο τρόπος ζωής και τα χόμπι τους  όπως το κυνήγι με γεράκια, οι αγώνες με «γουρούνες» στην έρημο και το δείπνο επάνω σε χαλιά.

Η πολυσχιδής δραστηριότητα του κ. Πάτση φαίνεται ότι περιλαμβάνει και μια άλλη πτυχή. Μια από τις εταιρείες του ομίλου του, η CREDIT ACTION HELLAS, έχει ως αντικείμενο μεταξύ άλλων και τη «διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων», όπως αναφέρει υπερηφάνως στην ιστοσελίδα της. Επίσης  τον Μάιο του  2010 φέρεται να ιδρύθηκε μια εταιρεία ειδικού σκοπού τιτλοποιήσεων απαιτήσεων υπό την επωνυμία «ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ» και διακριτικό τίτλο «ΠΛΑΤΩΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Α.Ε.» – «PLATON SECURITISATIONS S.A.». Η εταιρεία συστάθηκε στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», από τους Ανδρέα Πάτση (δικηγόρο) και Ακη Κουντούρη (ιδιωτικό υπάλληλο), με μετοχικό κεφάλαιο 60.000. Στόχος της εταιρίας «η απόκτηση επιχειρηματικών απαιτήσεων με σκοπό την τιτλοποίηση, η έκδοση και διάθεση ομολογιών».  Ο κ. Πάτσης φέρεται να υπήρξε και αντιπρόεδρος της εταιρίας «MUTLTICOLLECTION ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ» που ιδρύθηκε από την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» το 1998 και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των εισπράξεων και αξιολογήσεων των εμπορικών απαιτήσεων. Η δε «ΠΛΑΤΩΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ», με το  μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ, είχε αγοράσει τον Σεπτέμβριο του 2010 από την Τράπεζα Πειραιώς χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ…

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ο κ. Πάτσης – ο οποίος στο μεταξύ  είχε ανακοινωθεί ως μέλος στον Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, προετοιμαζόμενος να πολιτευθεί- διαβεβαίωνε, αντιδρώντας σε σχετικό δημοσίευμα, ότι «ουδεμία σχέση έχει με εισπρακτική εταιρεία ‘’που τηλεφωνεί, εκβιάζει και απειλεί’’». Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το τηλέφωνο της εταιρείας του κ. Πάτση στο Κολωνάκι έχει καταχωρηθεί με αρνητικά σχόλια -σε ειδικές φόρμες του διαδικτύου- από δανειολήπτες που δέχονταν οχλήσεις εκ μέρους τραπεζών, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να διευκρινίσει ο ίδιος ποιες σχέσεις διατηρεί με όλες αυτές τις εταιρείες  σήμερα που έχει εκλεγεί βουλευτής.

Ως γνωστόν τυπικά δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος αλλά είναι προφανές ότι δημιουργείται μείζον ηθικό και αξιακό θέμα στην περίπτωση που κάποιος βουλευτής συνδέεται με εισπρακτική εταιρία διεκδικώντας σε πολλές περιπτώσεις απαιτήσεις που, με βάση καταγγελίες, έχουν πάρει τοκογλυφικά χαρακτηριστικά.

Από τη σελίδα της εταιρείας του αντιγράφουμε το βιογραφικό που παρουσιάζει:

Ας γνωρίσουμε τον Ανδρέα Πάτση

Ο Ανδρέας Πάτσης είναι ο διευθύνων εταίρος της JPA Law Firm.
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα Ph.D του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Συνταγματικό Δίκαιο.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) από το 1991. Ομιλεί την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.

Ο κ. Πάτσης είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, ενώ το 2019 εξελέγη Βουλευτής στην μονοεδρική Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών.

Ο κ. Πάτσης ξεκίνησε την καριέρα του το 1989 ως καθηγητής Αστικού Δικαίου ενώ μετέπειτα διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος ξένων και ελληνικών πολυεθνικών όπως η Saint Communication στις Βρυξέλλες, η BARCLEY’S INTERNATIONAL-VISA στο Λονδίνο και στον ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Το 2016 και για δύο χρόνια ήταν Επίτιμος Διδάκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80, είχε τη διορατικότητα να βλέπει την αλλαγή που θα συνέβαινε στις νομικές υπηρεσίες. Έτσι το 1992 πήρε την απόφαση να ιδρύσει τη νομική εταιρεία Ανδρέας Πάτσης και συνεργάτες.

Αυτό το όραμα σφραγίστηκε από την 30ετή αδιάκοπη διαδρομή και εξέλιξή του, που έφερε την επιτυχία και την δημιουργία μιας leader της αγοράς στις νομικές υπηρεσίες, της JPA Lawfirm.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιχειρηματικά συνέδρια ως ομιλητής σε Βαλκανικές, Ευρωπαϊκές, Αφρικανικές, Αραβικές και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Λονδίνο η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, οι Βρυξέλλες, η Ιταλία, η Τουρκία, η Κύπρος, το Μαρόκο, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, το Ντουμπάι, η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον, η Βοστώνη, το Long-Island, το Las Vegas, η Γεωργία, το Καζακστάν, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Κροατία, η Αλβανία και το Μαυροβούνιο.

Επιπλέον, έχει οριστεί ως ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Δικηγορικής Εταιρείας DLA PIPER για διεθνή και εγχώρια project.
Είναι μέτοχος στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Είναι παντρεμένος με την δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά και πατέρας τριών παιδιών. Έχει δυο γιούς και μια κόρη. Ο γιός του Πάρις Πάτσης είναι 30 ετών καθηγητής Phd , ο γιός του Ιωάννης Πάτσης 22 ετών,είναι φοιτητής Νομικής και η κόρη του Αλίκη Πάτση 8 ετών.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί