Σκάνδαλο υποκλοπών: LIVE η συζήτηση στη Βουλή- Απών ο Μητσοτάκης

Στην Ολομέλεια της Βουλής περνά το ενδιαφέρον όπου τίθεται επί τάπητος το «απόρρητο» πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Η συζήτηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως μετά το ΜέΡΑ25, που πρώτο δημοσίευσε τα κύρια σημεία του πορίσματός του για την Εξεταστική Επιτροπή, το ΚΚΕ έπραξε ανάλογα, δημοσιεύοντας το πόρισμά του και διακωμωδώντας με αυτόν τον τρόπο την πρόθεση της ΝΔ να καταστήσει τα πορίσματα των κομμάτων απόρρητα…

Εν συνεχεία, ακολούθησε η δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να νομιμοποιεί εμμέσως την αντικοινοβουλευτική πρακτική της ΝΔ, αφού δεν δημοσιοποίησε το πόρισμά του αν και ο πρόεδρος του κόμματος ήταν θύμα παρακολούθησης του επιτελικού παρακράτους.

Παρέμβαση Τσίπρα, απών ο Μητσοτάκης

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο υποκλοπών αναμένεται να εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί του «γαλάζιου» απόρρητου πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η συζήτηση για το σκάνδαλο, που προσπάθησε να συγκαλύψει και να υποβαθμίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεκινά στις 9 το πρωί.

Χαρακτηριστικό των απεγνωσμένων προσπαθειών της κυβέρνησης να προστατεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη – του οποίου τις ευθύνες υποτίθεται ότι έλεγξε μεταξύ άλλων η Εξεταστική – είναι ότι όρισε τη συζήτηση όταν ο πρωθυπουργός θα είναι απών, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Η απουσία του πρωθυπουργού δεν θα εμποδίσει πάντως τον Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίσει τη ζημιά που έχει προκληθεί στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και να τονίσει – όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο δικό του πόρισμα – ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε τις παρακολουθήσεις, καθώς και ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι η ΕΥΠ αξιοποιούσε το παράνομο λογισμικό Predator από κοινού με τις επίσημες επισυνδέσεις. Αναμένεται επίσης να ξεκαθαρίσει ότι η διερεύνηση της δυσώδους υπόθεσης του σκανδάλου των υποκλοπών θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο όταν θα προκύψει κυβερνητική αλλαγή στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί