600.000 € οι πρώτες χρηματοδοτήσεις προς το Δήμο Μαλεβιζίου για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των οικιών που επλήγησαν από μηχανικούς του Δήμου

Με βάση τις δεσμεύσεις που δόθηκαν από το κυβερνητικό κλιμάκιο στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ήδη έχουν εγκριθεί για το Δήμο Μαλεβιζίου οι πρώτες χρηματοδοτήσεις για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα:

  • 400.000 ευρώ με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.
  • 200.000 από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη προς τη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου για την αποκατάσταση ζημιών των υδρευτικών υποδομών/δικτύων ύδρευσης περιοχής αρμοδιότητάς της από την κακοκαιρία της 15ης Οκτωβρίου 2022, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή.
  • 37.200 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη για την πρόσληψη Ειδικού Συμβούλου στη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου για την καταγραφή των ζημιών και την συγκρότηση τεχνικών δελτίων αποκατάστασης. 

Επίσης ο Δήμος Μαλεβιζίου με μεικτά κλιμάκια ολοκλήρωσε τις καταγραφές ζημιών σε οικίες που προκάλεσε η κακοκαιρία προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών. Συνολικά έγινε έλεγχος σε 91 οικίες σε Αγία Πελαγία, Παλαιόκαστρο, Λυγαριά, και Γάζι εκ των οποίων οι 52 αφορούν πρώτη κατοικία. 

Συνεργεία του Δήμου Μαλεβιζίου, εθελοντές αλλά και ιδιωτικά συνεργεία που έχουν μισθωθεί από το Δήμο συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν καθώς και του καθαρισμού επιχειρήσεων και οικιών από λάσπες και φερτά υλικά.

Δήμος Μαλεβιζίου: Ευχαριστήριο για όσους προσφέρουν βοήθεια στις πληγείσες περιοχές

Ο Δήμος Μαλεβιζίου ευχαριστεί όλους όσοι έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να προσφέρουν απλόχερα την βοήθεια στις πληγείσες περιοχές και στους συνδημότες μας που δοκιμάζονται.

Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα Σώματα Ασφαλείας για την υποστήριξη και συνεχή παρουσία στις πληγείσες περιοχές. 

Τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις για τη βοήθεια τους προς τους συνδημότες μας : 

Τον Ερυθρό Σταυρό, ΑΤΑΧΤΟΙ, Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης, Αποστολή Αγάπης, Σύλλογος Μοτοσυκλετών Σκαλανίου, Ενορία Αγίας Μαρίνας, το Δημοτικό Σύμβουλο Γόρτυνας Νίκο Πελεκανάκη και τους εθελοντές που μαζί του βρέθηκαν στην Αγία Πελαγία καθώς και όλους όσοι μεμονωμένα έχουν βρεθεί αυτές τις μέρες στις πληγείσες περιοχές για να προσφέρουν βοήθεια, αλλά και όσους έχουν εκφράσει την επιθυμία να το κάνουν.  

Επίσης τις επιχειρήσεις : Elephant shoes, Sports Division, Βατσινάς ΑΕ, Τζωράκης ΑΕ, Χαλκιαδάκης ΑΕ, Σκλαβενίτης ΑΕ, Λιντλ Ελλάς ΑΕ και istorm Ηρακλείου για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού και ηλεκτρικών συσκευών για δημότες μας που έχουν ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί