ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου: Η ΝΔ εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα ολίγων και αφήνει το Ε.Σ.Υ. να καταρρέει

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαιρετίζει  και στηρίζει, τη σημερινή αγωνιστική δράση των υγειονομικών της χώρας. 

Δείτε: Κρήτη: Στους δρόμους γιατροί και άλλοι υγειονομικοί για την υπεράσπιση του ΕΣΥ

Η απεργία που εξήγγειλαν και πραγματοποιούν σήμερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στόχο έχει τη διαφύλαξη και την ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας. 

Απέναντι στις πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ, που οραματίζεται και υλοποιεί καθημερινά καταργήσεις, συγχωνεύσεις υγειονομικών Μονάδων και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. 

Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στο χώρο της υγείας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση νοσοκομείων, εκπαίδευση νέων ιατρών και μονιμοποίηση επικουρικών, απαντούν στα χρονίζοντα πλέον προβλήματα του συστήματος υγείας και τυγχάνουν της αποδοχής όλων.

Η αποτυχία της πολιτικής της ΝΔ, στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι πλέον από όλους ορατή. Εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα ολίγων και αφήνει το Ε.Σ.Υ να καταρρέει, στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας   για την αξιοπρέπεια της δημόσιας περίθαλψης και για την ακύρωση των κυβερνητικών σχεδίων που έχουν στόχο την ανατροπή του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και  τις  ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί