Σ. Βαρδάκης: «Συστράτευση όλων μας στον αγώνα για τη διάσωση του ΕΣΥ»

Με αφορμή την πανυγειονομική απεργία και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι υγειονομικοί στέλνουν σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Μήνυμα αγανάκτησης για την αναλγησία της και τον κυνισμό της να αγνοεί την πραγματικότητα, την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΕΣΥ και να προχωρά στη διάλυση της δημόσιας, δωρεάν Υγείας. 

Η κυβέρνηση που δεν διδάχθηκε τίποτα από την πανδημία, παγιδευμένη στην ιδεοληψία της και την εμμονή της για περιορισμό και απαξίωση οποιουδήποτε δημόσιου αγαθού, εμπαίζει τους υγειονομικούς και οδηγεί τους γιατρούς στην πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ, λόγω υπερεξάντλησης και χαμηλών απολαβών. 

Η ιδιότυπη «ανακύκλωση» του υπάρχοντος ανεπαρκούς αριθμητικά προσωπικού, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα το επιδεινώνει. Απόδειξη αυτού τα όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία της χώρας μας. 

Μόνο στα νοσοκομεία του Ηρακλείου εκκρεμούν περίπου 12.000 χειρουργεία, έχει ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος Αιμόστασης και Αντιπηκτικής Αγωγής του Βενιζελείου, κινδυνεύει με οριστικό κλείσιμο η μονάδα μέτρησης οστικής μάζας του ΠΑΓΝΗ, αποδυναμώνονται τα τμήματα παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ και ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του Βενιζελείου, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΝΗ, παραμένουν κενές 33 θέσεις ιατρών στο Βενιζέλειο και 40 στο ΠΑΓΝΗ. 

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των υγειονομικών, με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη για την προσφορά τους τα τελευταία χρόνια της πανδημίας, αλλά και γενικότερα και με αίσθημα ευθύνης για το χρέος μας να αλλάξουμε τη σημερινή ζοφερή κατάσταση που δημιούργησαν οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης στο ΕΣΥ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί