Κρήτη: Στους δρόμους γιατροί και άλλοι υγειονομικοί για την υπεράσπιση του ΕΣΥ

Στη σημερινή Πανυγειονομική απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι και γιατροί του ΕΣΥ και στην Κρήτη.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Λιονταριών, με τους υγειονομικούς να διεκδικούν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, αυξήσεις μισθών και προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Ηρακλείου, «μερικές εκατοντάδες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων γιατρών πανελλαδικά θα καλύψουν ένα ελάχιστο μέρος των χιλιάδων κενών, ενώ δεν αναπληρώνουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις. Μόλις δύο μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ προκηρύχθηκαν τον τελευταίο χρόνο για τις δημόσιες δομές υγείας Ηρακλείου, παρόλο που παραμένουν κενές 33 θέσεις γιατρών στο Βενιζέλειο και περίπου 40 στο ΠΑΓΝΗ».

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, «η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική στον χώρο της Υγείας. Τρία χρόνια πανδημίας και επικαλείται ότι παίρνει “πρόσθετα μέτρα” για την “ενίσχυση” του ΕΣΥ, για την αντιμετώπιση δήθεν των “εκτάκτων” αναγκών της πανδημίας. Πρόσθετα μέτρα που δεν “προσθέτουν προσωπικό”. Αντί να μονιμοποιηθούν, ξανα- “προσλαμβάνονται” οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι των οποίων λήγουν οι συμβάσεις και “προσλαμβάνονται” συνταξιούχοι γιατροί».

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7, στην Πλατεία Ελευθερίας το οποίο διοργανώνουν εργατικά σωματεία για την ακρίβεια.

Στο κάλεσμα που εξέδωσαν τα σωματεία του ΠΑΜΕ αναφέρουν: «Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες δέχονται επιδρομή στο εισόδημά τους από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ-μάρκετ. Σύμφωνα με προβλέψεις, το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων. Σε όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση, πανηγυρίζοντας για την καπιταλιστική ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5% στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο, δίνει “μέρισμα” στους εργαζόμενους ορισμένα επιδόματα, που εξανεμίζονται την πρώτη εβδομάδα λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού».

Στην Πανυγειονομική απεργία ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, ο οποίος καλεί σε συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου, στις 11 το πρωΐ της Πέμπτης.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Χανίων τονίζοντας σε ανακοίνωση: «Στηρίζουμε τον αγώνα τους και απαιτούμε από την κυβέρνηση γενναία χρηματοδότηση του νοσοκομείου μας, άμεσα μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς και υγειονομικούς, όπως είναι οι αυξήσεις μισθών για αξιοπρεπή διαβίωση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί