Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

24ωρη απεργία κήρυξαν πέντε ναυτεργατικά σωματεία

Δεμένα αναμένεται να είναι τα πλοία της ακτοπλοΐας που αναχωρούν μόνο από το λιμάνι του Πειραιά την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, λόγω απεργίας πέντε ναυτεργατικών σωματείων.

Τα σωματεία των ναυτικών της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων Θαλαμηπόλων(ΠΕΑΘΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού (Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ), απαιτούν την απόσυρση του αναθεωρημένου Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς.

Στην απεργία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών. Τα ναυτεργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν την ημέρα εκείνη προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό.

24άωρη απεργιακή κινητοποίηση την ίδια ημέρα πραγματοποιεί το συνδικάτο Μετάλλου, το σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και το σωματείο των λιμενεργατών (ΕΝΕΔΕΠ) στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά. Το σωματείο των λιμενεργατών της ΕΝΕΔΕΠ τονίζει ότι αυτή τη μέρα δεν θα γίνεται διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, ενώ ζητά την ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ, εφαρμογή της ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους λιμενεργάτες και μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί