Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνδικάτων Οικοδόμων Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου

Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνδικάτων Οικοδόμων Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ρέθυμνο, σχετικά με την κατάσταση στον κλάδο των κατασκευών μετά και την υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης αλλά και την απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 9 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου αναφέρει:

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ρέθυμνο σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνδικάτων Οικοδόμων Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου, όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση στον κλάδο των κατασκευών μετά και την υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης αλλά και η Απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 9 Νοέμβρη.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Γιάννης Τασιούλας ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά για τη σύμβαση που υπογράψαμε και για τις διεκδικήσεις του επόμενου διαστήματος. 

Τα προβλήματα της εργατικής οικογένειας συσσωρεύονται, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, οι ανατιμήσεις στα Super Market, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην ενέργεια συνολικά, στα ενοίκια, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στη πλειοψηφία του λαού που αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και στα βασικά σε πολλές περιπτώσεις. 

Η βαρυχειμωνιά για την οποία μιλούν καθημερινά κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι αλήθεια και από τις λίγες που έχουν πει.  Αυτό όμως που δεν λένε είναι πως καμία εποχή για την εργατική λαϊκή οικογένεια είναι εύκολη. 

Σε αυτή την βάση, εμείς πρέπει σήμερα να σχεδιάσουμε και να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες μέσα κι έξω από  τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, να βάλουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα που έρχονται σε αντιπαράθεση με την αντεργατική πολιτική. 

Πολιτική που ακολουθείται πιστά και διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.  Δημιουργούν αυταπάτες επιδιώκοντας να εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους ώστε να μην διεκδικούν. Όταν τα προβλήματα περισσεύουν δυναμώνουν οι εξαγγελίες με τα ψίχουλα, με μέτρα που στοχεύουν να κατευνάσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και ταυτόχρονα να υπηρετήσουν ξανά τα συμφέροντα των λίγων.

Υπάρχει πλέον πρόσφατη πείρα και έχουμε ζήσει τα τελευταία 15 χρόνια όλων των ειδών τις κυβερνήσεις – συγκυβερνήσεις και κάθε φορά τα πράγματα γίνονται χειρότερα. 

Τα προσχήματα πως έχει οικονομική κρίση, έχει πανδημία, υπάρχει ενεργειακή κρίση και πόλεμος, είναι στάχτη στα μάτια του λαού αφού έχει αποδειχθεί πως οι κρίσεις «καίνε» μόνο εμάς και τις οικογένειές μας ενώ οι λίγοι αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.

Δεν χωρά καμιά αναμονή. Η Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι η αφετηρία για να τρομοκρατήσουμε με τον αγώνα μας όλους αυτούς που για δεκαετίες τσακίζουν τη ζωή και τις ανάγκες μας.

Ο μόνος δρόμος, που μπορεί να δώσει αποτελέσματα θετικά για τη ζωή μας. Με αυτόν τον αγώνα πετύχαμε την υπογραφή ΣΣΕ με μεγάλες αυξήσεις στα κατώτερα μεροκάματα. Με τον αγώνα μας μέσα στους χώρους δουλειάς πετυχαίνουμε να μπλοκάρουμε την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία. Με τον αγώνα μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όλους τους κλάδους, θα πετύχουμε και τώρα όσα έχουμε ανάγκη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί