Στρατιωτικό νόμο στις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας κήρυξε ο Πούτιν

Τι θα περιλαμβάνει

Το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα, από σήμερα βρίσκονται υπό στρατιωτικό νόμο ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τέσσερις  – διορισμένοι από τη Μόσχα –επικεφαλής στις περιοχές αυτές θα έχουν αυξημένες εξουσίες στον τομέα της ασφάλειας, ωστόσο δεν διευκρίνισε ακριβώς τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι εξουσίες.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν εξήγησε τα μέτρα που θα συνιστούν τον στρατιωτικό νόμο που θα εφαρμοστεί σε Ντονέτσκ,  Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και  Χερσώνα.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, βάσει νομοθεσίας του Κρεμλίνου ο στρατιωτικός νόμος ενδέχεται να περιλαμβάνει περιορισμούς στις μετακινήσεις και στα ταξίδια, απαγόρευση συγκεντρώσεων, ισχυρότερη λογοκρισία και επιπλέον εξουσίες για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Την ίδια στιγμή ο Πούτιν ζήτησε επιτακτικά την «οικονομική κινητοποίηση» σε οκτώ περιοχές – συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας – γύρω από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Πρόκειται για τις περιοχές Κράσνονταρ, Μπελγκορόντ, Μπριάνσκ, Βορόνεζ, Κουρσκ και Ροστόφ, που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία, αλλά και τα εδάφη της Κριμαίας, τα οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014. Στις ανακοινώσεις του Πούτιν αναφέρεται και ο περιορισμός μετακινήσεων εντός και εκτός οκτώ περιοχών που γειτνιάζουν με την Ουκρανία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι τα μέτρα που διέταξε θα αυξήσουν τη σταθερότητα της οικονομίας, της βιομηχανίας και της παραγωγής για να υποστηρίξουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που η Μόσχα αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

«Εργαζόμαστε για την επίλυση πολύ περίπλοκων, μεγάλης κλίμακας αποστολών, για να διασφαλίσουμε ένα αξιόπιστο μέλλον για τη Ρωσία, το μέλλον του λαού μας», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί