Eλεύθεροι οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας

Με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για τον βιασμό της 19χρονης στο γνωστό κολαστήριο του Α.Τ. Ομονοίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι –που κατέθεσαν νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή– αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται πως δέχθηκαν «πρόσκληση» από την κοπέλα, ενώ οι ίδιοι και οι συνήγοροί τους υποστηρίζουν ότι υπήρχε πλήρη συναίνεση της καταγγέλλουσας καθ’ όλη τη διάρκεια, σύμφωνα με το efsyn.gr. Ωστόσο, τους ενοχοποιούν τόσο η ιατροδικαστική έκθεση της καταγγέλλουσας όσο και το βιντεοληπτικό υλικό που είναι στη διάθεση των Αρχών.

Αντιθέτως, η ίδια τονίζει ότι οι δύο κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό της ΔΙΑΣ τη βίασαν μέσα σε δωμάτιο του ΑΤ Ομονοίας, όπου την είχαν οδηγήσει, καταγράφοντας πιθανότατα το όλο περιστατικό με κάμερες.

Η καταγγελία και η ιατροδικαστική έκθεση

Η καταγγελία, που διερευνήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αναφέρει ότι η 19χρονη περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας με μια φίλη της όταν σταμάτησαν και έπιασαν κουβέντα με τέσσερις αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ. Με διάφορες προφάσεις για πληροφορίες που ζητούσε η 19χρονη, οι δύο από τους αστυνομικούς την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου τη βίασαν.

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση αλλά συνεύρεση στο αυτοκίνητο του ενός, με τη συναίνεση της 19χρονης. Όμως η έκθεση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης του θύματος αποτυπώνει στοιχεία κακοποίησης, ενώ από καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό προκύπτει ότι οι δύο αστυνομικοί οδήγησαν τη 19χρονη σε δωμάτιο του Αστυνομικού Τμήματος που χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια. Επίσης, έγινε γνωστό ότι βιντεοσκόπησαν την πράξη.

→ Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει γίνει συνώνυμο αστυνομικής βίας και βασανιστηρίων, με τις αποκαλύψεις εδώ και χρόνια να αναφέρουν ακόμη και θανάτους κρατουμένων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί