Απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τις πλυμμήρες ζητά η ΟΕΒΕΝΗ

Aνακοίνωση εξέδωσε η ΟΕΒΕΝΗ, σχετικά με την κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) εκφράζει την βαθιά θλίψη της και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που τόσο άδικα και απρόσμενα έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου.

Αμέριστη η συμπαράστασή της τόσο στους επιχειρηματίες αλλά και τα νοικοκυριά του Νομού Ηρακλείου, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στην επιχείρησή τους και στα οικήματα τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Επιβεβλημένη και αναγκαία θεωρείται η καταγραφή των ζημιών προκειμένου να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές ώστε να αποζημιωθούν στο ακέραιο όλοι οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις που είδαν τον κόπο πολλών ετών, να καταστρέφεται σε μόλις λίγα λεπτά. 

Στο πλαίσιο των άμεσων αποζημιώσεων και των μέτρων στήριξης ζητούνται ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις, 

  • Να οριοθετηθούν και να κηρυχθούν άμεσα οι περιοχές που επλήγησαν ως πλημμυροπαθείς από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες. 
  • Για όσους επαγγελματίες που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές, απαλλαγή  από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ για ένα εξάμηνο τουλάχιστον και μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου με πλήρες, ωστόσο, δικαίωμα στην ασφάλιση υγείας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες των περιοχών για το τρέχον έτος.
  • Να ανασταλεί για έξι (6) μήνες η υποβολή δηλώσεων για την καταβολή του ΦΠΑ και των άλλων δηλωτικών υποχρεώσεών τους.  
  • Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος του έτους.
  • Να ανασταλεί για έξι (6) μήνες η καταβολή των τρεχουσών εισφορών, καθώς και οι δόσεις ρυθμίσεων παλαιότερων οφειλών προς όλους τους οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, από επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους της πλημμυροπαθούς Περιφέρειας (χωρίς τον υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών, λοιπών προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί