Πανελλήνια συγκίνηση για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη – Σήμερα η κηδεία του

Πανελλήνια συγκίνηση για τον σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο που ξεχώριζε για τα ιδανικά, τις αξίες του και την ανάγκη του για προσφορά στον συνάνθρωπο.

Συγκλόνιζε με τις νίκες του και τον σπάνιο χαρακτήρα του ο δις ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Συγκλόνισε και με τον χαμό του. Ένας σπουδαίος άνθρωπος μας αποχαιρέτισε πρόωρα, αφήνοντας το αποτύπωμά του ανεξίτηλο και παραδίδοντας μάθημα ζωής ακόμα και μέσα από την απώλειά του.

Δείτε: “Έφυγε” ο Ολυμπιονίκης και αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Νικολαΐδης – Η συγκλονιστική του ανάρτηση

Το μεγαλείο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: «Με φοβίζει να μεγαλώσει το παιδί μου ανάμεσα σε ρατσιστές» (Ηχητικό)

Α. Τσίπρας για Αλ. Νικολαΐδη: Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας

Τελευταία του επιθυμία, όπως έγραψε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στα κοινωνικά μέσα, ήταν να δοθούν σε δημοπρασία τα δύο του μετάλλια και με το ποσό που θα συγκεντρωθεί να ενισχυθούν δομές για παιδιά. «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου» γράφει χαρακτηριστικά.

Στην ίδια ανάρτηση ενημερώνει για τη σπάνια ασθένεια, τον καρκίνο nut, από την οποία βασανίστηκε δύο χρόνια και για την οποία πολλοί λίγοι γνώριζαν. Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να τον σώσουν και τον Αλέξη Τσίπρα που στάθηκε δίπλα του. Επίσης, εύχεται να γίνει η αφορμή να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, «να μην περιμένουν ουρές οι ασθενείς για μια αξονική, μια χημειοθεραπεία, ένα χειρουργείο»…

Η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 4 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης δημοτική δαπάνη. Η σορός θα εκτίθεται προς χαιρετισμό από τις 3 μ.μ. Ο ενταφιασμός θα γίνει στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης. Αντί στεφάνων, η οικογένεια απευθύνει θερμή παράκληση να γίνουν δωρεές στα ιδρύματα: Φλόγα-Σύλλογος Γονέων Παίδων Με Νεοπλασματική Ασθένεια, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Υπόκλιση από τον πολιτικό κόσμο

Με βαθιά θλίψη σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον δύο φορές ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που χάθηκε στα 42 του χρόνια εξαίροντας την ευγένεια και τον σπάνιο χαρακτήρα του.

Τα θερμά συλλυπητήριά του για τη μεγάλη απώλεια εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό. Ενώ νωρίτερα, με μήνυμά του στα κοινωνικά μέσα, σημείωσε: «Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας. Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής. Καλό σου ταξίδι, Αλέξανδρε».

Τη θλίψη του εξέφρασε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ήταν ένας πρωταθλητής της ζωής, της έδωσε νόημα ακόμα και με τα λόγια που μας άφησε φεύγοντας από αυτή. Ήταν ένας υπέροχος αθλητής, ένας τρυφερός οικογενειάρχης, ένας ευγενικός πολιτικός αντίπαλος».

«…τον Ολυμπιονίκη, τον σύντροφο και φίλο Αλέξανδρο» αποχαιρέτησε με δήλωσή του ο τ. πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στέλνοντας τα συλλυπητήριά του «στην αγαπημένη του οικογένεια και στην ευρύτερη μεγάλη οικογένεια του αθλητισμού, της σύγχρονης Αριστεράς…».

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποχαιρέτησε τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου Αλέξανδρο Νικολαΐδη τονίζοντας το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει. «Ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος. Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας».

«Η απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη μας γεμίζει θλίψη» τονίζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων «Ο Αλέξανδρος τίμησε το εθνόσημο, πρωταγωνίστησε στον αθλητισμό και κατάφερε να έχει σημαντική κοινωνική και πολιτική δράση…».

Για μια πορεία ζωής εμπνευσμένη από τα ιδεώδη του ολυμπισμού και των υψηλών στόχων έκανε λόγο στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Τη θλίψη του εξέφρασε με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και στην πολιτική και κοινωνική του δράση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης στο συλλυπητήριο μήνυμά του στάθηκε ιδιαίτερα στον «συγκλονιστικό και συνταρακτικό» τρόπο που μας αποχαιρέτησε ο ολυμπιονίκης και ευχήθηκε τα λόγια του Αλέξανδρου «να γίνουν οδηγός για την Πολιτεία όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας…».

Τη θλίψη τους εξέφρασαν επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καθώς και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας.

Τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα στα κοινωνικά μέσα βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εξαιτίας της οδυνηρής απώλειας του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του, ανέβαλε τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί