Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις πλημμύρες

Ανακοίνωση σχετικά με την φονική κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος στην Αγία Πελαγία, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για την απώλεια της ζωής του συμπολίτη μας και την αγωνία της για τους αγνοούμενους. Η σημερινή κακοκαιρία, ήρθε για να αποδείξει για άλλη μια φορά την ανικανότητα του επιτελικού Κράτους, να διαχειριστεί  φυσικά φαινόμενα και να προστατέψει ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και υποδομές. 

Από το Φόδελε, τη Λυγαριά, την Αγία Πελαγία, το Γάζι, το Ηράκλειο έως το αεροδρόμιο, παρατηρούμε δρόμους ακατάλληλους κι επικίνδυνους για κυκλοφορία, περιουσίες κάτω από τη στάθμη του νερού και συμπολίτες μας απροστάτευτους. Ακόμα και το πολυδιαφημισμένο 112, ΔΕΝ λειτούργησε τις ώρες που έπρεπε, και οδηγίες  ΔΕΝ δόθηκαν έγκαιρα κι αποτελεσματικά. 

Ακόμα και τούτη την ώρα κάνουμε έκκληση, ώστε να κινητοποιηθεί επιτέλους αποτελεσματικά ο Κρατικός μηχανισμός, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, για γρήγορη αποκατάσταση των υποδομών που  παρουσιάζουν επικινδυνότητα, να καταγραφούν από αύριο όλες οι ζημιές που υπέστησαν οι συμπολίτες μας και να αποζημιωθούν άμεσα.  Επειδή τα φαινόμενα συνεχίζονται, να δοθούν έγκαιρα οδηγίες για τις επόμενες ώρες για κίνηση οχημάτων, λειτουργία υπηρεσιών και επιχειρήσεων. 

Καλούμε τα μέλη μας ώστε να πρωτοστατήσουν σε κάθε προσπάθεια αρωγής κι αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί