Ο Μ. Συντυχάκης για το παγκρήτιο συλλαλητήριο των συνταξιούχων στο Ηράκλειο

Χαιρετισμός του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ για το παγκρήτιο συλλαλητήριο των συνταξιουχικών σωματείων στο Ηράκλειο

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων της Κρήτης, που  αγωνίζονται ενάντια στο τσάκισμα των δικαιωμάτων τους στις συντάξεις, στην Υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις κοινωνικές παροχές, στο κούρεμα των ασφαλιστικών εισφορών. 

Το ΚΚΕ είναι σταθερά στο πλευρό των συνταξιούχων, στους αγώνες που δίνουν για τα δίκαια αιτήματά τους, στηρίζει τις διεκδικήσεις τους για να σταματήσει η λεηλασία των συνταξιούχων, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης ειδικά σήμερα που η ακρίβεια καλπάζει, για δημόσια και δωρεάν Υγεία. 

Για τα προβλήματα που βιώνουν οι συνταξιούχοι, την ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις που έχουν πυξίδα τους τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Σήμερα, μπροστά στις εκλογές,  ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί που έβαλαν μαχαίρι στις συντάξεις και κατά συρροή νομοθέτησαν αντιασφαλιστικούς  νόμους, που οδήγησαν στο χτύπημα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, βάζουν το κοστούμι του «σωτήρα». 

Τάζουν ψίχουλα, και «παροχές» στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών και των κατευθύνσεων της ΕΕ, όταν αυτά που έχουν χάσει οι συνταξιούχοι είναι πολύ περισσότερα και οι τελευταίες μεγάλες ανατιμήσεις δίνουν και τη χαριστική βολή στην επιβίωση.

Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια έχει αναδείξει τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και έχει καταθέσει τροπολογίες, οι οποίες έχουν απορριφθεί από τα κόμματα που κυβέρνησαν,  για την αποκατάσταση των συνταξιούχων και την προστασία τους, για να αποδοθεί ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. 

Μόνη λύση είναι η πάλη των συνταξιούχων στο πλάι των εργαζομένων, διεκδικώντας όλα όσα τους ανήκουν και έχουν ανάγκη. Απ’ αυτήν την άποψη το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό των συνταξιούχων, θα μπει μπροστά, για να παλέψουμε για: 

  • Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
  • Άμεση απόδοση των Δώρων.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση – απαγόρευση κάθε εμπορευματοποίησης.
  • Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοστούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους. 
  • Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να απονέμονται έγκαιρα οι συντάξεις. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί