Κεραυνοί του Αλ. Τσίπρα για Μητσοτάκη: Συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ (βίντεο)

Άστραψε και βρόντηξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για πρωθυπουργό 2 σε 1 που «συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ».

Στο πλαίσιο της «ώρας του πρωθυπουργού» και της επίκαιρης ερώτησης για την αισχροκέρδεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ήταν σαρωτικός βάζοντας στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετεί.

«Εδώ και πολλούς μήνες το θέμα της ακρίβειας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» ανέφερε εισαγωγικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορούν να κρυφτούν με την προπαγάνδα». Υποστήριξε πως η ακρίβεια «δεν οφείλεται στη διεθνή συγκυρία και στον πόλεμο στην Ουκρανία» αλλά «στις επιλογές Μητσοτάκη» που οδηγούν το οικογενειακό εισόδημα σε τέλμα.

Ονόμασε το φαινόμενο «ακρίβεια Μητσοτάκη», όχι μόνο διότι «όλοι οι πληθωριστικοί δείκτες είναι οι χειρότεροι ή από τους χειρότερους στην Ευρώπη» αλλά και γιατί «είστε ο πιο ακατάλληλος για να την καταλάβετε, να νιώσετε τι μπορεί να σημαίνει μια οικογένεια που ζει με μηνιαίο εισόδημα 700 ευρώ να χρειάζεται δυο κατώτατους μισθούς για να πληρώσει το ρεύμα, τι μπορεί να σημαίνει για μια οικογένεια με δυο εργαζόμενους να μη μπορεί να βγάλει τα μέσα του μήνα, τι μπορεί να σημαίνει για μια μάνα να σκέφτεται να κόψει το φροντιστήριο του παιδιού που δίνει πανελλαδικές για να μπορεί να αγοράσει τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, τι μπορεί να σημαίνει για έναν πατέρα να σκέφτεται ότι φέτος δε θα μπορεί να πληρώσει το φυσικό αέριο για τη θέρμανση ή για έναν κτηνοτρόφο, που ένα γέμισμα στο ρεζερβουάρ του αγροτικού ισοδυναμεί με όσα θα βγάλει αν πουλήσει πάνω από 140 κιλά γάλα».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως παρουσιάζει «μία σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα για τη χώρα» που δεν έχει καμία σχέση με όσα βιώνει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

«Το μόνο που συμβαίνει στη χώρα τα χρόνια που κυβερνάτε είναι η ζωή των πολιτών να επιδεινώνεται, το κόστος διαβίωσης να αυξάνεται, τα κέρδη της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότηταε να εκτοξεύονται και το κράτος να αποψιλώνεται από την υποχρέωση του να προστατεύει και να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική συνοχή» ανέφερε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Ξεκινώντας την παρέμβαση του ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον άδικο χαμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη «που έφυγε πολύ πρόωρα αλλά στο σύντομο πέρασμα του από τη ζωή κατάφερε πολλά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί