«Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε»: Εξοργίζουν οι απολογίες των δύο παιδοβιαστών

Ισχυρισμούς περί συναίνεσης, υπόνοιες για τη μητέρα, αλλά και επίρριψη ευθυνών στην ίδια την ανήλικη περιλαμβάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολογίες των δύο προφυλακισθέντων για την ανατριχιαστική υπόθεση βιασμού και μαστροπείας κατά της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ο Ηλίας Μίχος υποστήριξε ενώπιον της 33ης ανακρίτριας ότι το κορίτσι είχε.. συναινέσει στην επαφή και φέρεται να ανέφερε «ό,τι γινόταν ήταν με την συναίνεση του κοριτσιού».

Προέβαλε, ακόμη τον ισχυρισμό ότι η μητέρα της γνώριζε τι συνέβαινε με την 12χρονη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είπε «πιστεύω ότι η μητέρα γνώριζε τι συνέβαινε… Όταν είχα ρωτήσει τη μικρή τί της έλεγε η μητέρα της που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με 50ευρα, μου είχε απαντήσει “Της έχω πει ότι φροντίζω μία γιαγιά”».

Ο 53χρονος που είναι αντιμέτωπος με πολύ βαρύ κατηγορητήριο, αναφορικά με τα χρηματικά ποσά που έδωσε στη μητέρα της ανήλικης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε δώσει 300 ευρώ, επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Προκλητικός, όμως, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν και ο 42χρονος στην απολογία του, ο οποίος επιχείρησε να πετάξει τις ευθύνες πάνω στην ίδια την 12χρονη.

Ο Ιωάννης Σοφιανίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην ανακρίτρια «η 12χρονη με προκαλούσε, είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Δεν έχω καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενο μου. Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές».

Στηρίζουν την μητέρα τα παιδιά

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη που συνελήφθη και αντιμετωπίζει το κακούργημα της διακεκριμένης μαστροπείας ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ εξακολουθεί να αρνείται τα όσα της αποδίδονται.

Στο πλευρό της, πάντως, είναι όλα τα παιδιά της, τα οποία δεν μπορούν να πιστέψουν ότι γνώριζε για τον εφιάλτη που ζούσε η κόρη της και εκφράζουν αγωνία για την τύχη της. 

Τα πέντε ανήλικα παιδιά, μαζί με την 12χρονη, παραμένουν στο στο νοσοκομείο Παίδων, προκειμένου να εξεταστούν από παιδοψυχολόγους και να έχουν την απαραίτητη στήριξη. Το θύμα αναμένεται να προχωρήσει αύριο σε συμπληρωματική κατάθεση, ενώ δεν αποκλείεται να πάνε αστυνομικοί στο νοσοκομείο. Τα δύο ενήλικα παιδιά της οικογένειας ζουν με τη γιαγιά τους.  

Εν τω μεταξύ η έρευνα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου εξετάζονται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και επικοινωνίες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τουλάχιστον 16 άτομα, που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για να βιάσουν το παιδί. Εφόσον προκύψουν περαιτέρω στοιχεία και με βάση τις εντολής του ανακριτή θα εκδοθούν σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί