ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επερώτηση σε Γεωργιάδη για την έγκριση ενισχύσεων εκατομμυρίων σε σύζυγο βουλευτή της ΝΔ

Πώς εγκρίθηκαν οι επενδύσεις όταν ο Κ. Μαραβέγιας και η σύζυγός του δεν υπέβαλαν έγκριση δανείου ή έστω πρόθεση δανειοδότησης, ρωτούν 52 βουλευτές
Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Διαφάνειας Π. Πολάκη και την υπογραφή 51 ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή, Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις επιδοτήσεις για τις οποίες έλαβε έγκριση η σύζυγος του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Κ. Μαραβέγια.

Δείτε:

Πώς βουλευτής της ΝΔ έστησε επιχείρηση με 5.000 € και πήρε επιχορήγηση… 4,2 εκατ.!- Το αποκάλυψε ο Πολάκης, το παραδέχτηκε ο ίδιος!


Όπως έχει αποκαλύψει από τις 03/10 ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Μαραβέγιας, βάση του από 10-01-2022 αναρτημένου Οριστικού Πίνακα Κατάταξης της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων, μέσω της υπό σύσταση «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΚΕ», η οποία έχει μοναδική εταίρο και διαχειρίστρια τη σύζυγο του, εγκρίθηκε να λάβει: α) το ποσό των 1.626.083,06 ευρώ ως επιχορήγηση συμβατικής επένδυσης για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ, με το σύνολο του ενισχυόμενου κόστους επένδυσης να ανέρχεται στο ποσό των 4.209.956 ευρώ και β) το ποσό των 2.626.171,63 ευρώ ως επιχορήγηση συμβατικής επένδυσης για τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης, με το σύνολο του ενισχυόμενου κόστους επένδυσης να ανέρχεται σε 6.801.225,01 ευρώ.

Η συγκεκριμένη επιχορήγηση, πέραν των υπολοίπων, καταστρατηγεί τη διάταξη του άρθρου 57 του Συντάγματος, με την οποία καθορίζονται τα ασυμβίβαστα έργα του βουλευτή, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή του, υπό οιαδήποτε ιδιότητα, (προφανώς και με αυτή του πραγματικού ιδιοκτήτη όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση), σε εταιρείες που συνάπτουν συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα με το Δημόσιο.

Επιπλέον, σύμφωνα τον Αναπτυξιακό Νόμο του 2016 κατά το στάδιο ελέγχου πληρότητας και νομιμότητας κάθε επενδυτικού σχεδίου, θα πρέπει με ποινή αποκλεισμού, να τεκμηριωθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του κόστους του επενδυτικού σχεδίου είτε μέσω ιδίων κεφαλαίων, είτε με εξωτερική χρηματοδότηση. Ωστόσο, όπως κι ο ίδιος ο κ. Μαραβέγιας έχει δηλώσει δημόσια, ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγός του, ούτε η «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΚΕ» διέθεταν ίδια κεφάλαια για την κάλυψη του ενισχυόμενου κόστους. Όπως, επίσης, έχει δηλώσει και παραδεχθεί δημόσια ο κ. Μαραβέγιας (τόσο σε συνεντεύξεις του, όσο και με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), η υπό σύσταση ΙΚΕ δεν υπέβαλε επιστολή τράπεζας ή άλλου χρηματοδοτικού οργανισμού αναφορικά με την πρόθεση ή έγκριση χορήγησης δανείου προς αυτήν, ούτε όμως και η κα. Μαρία Τόπα (ως το φυσικό πρόσωπο που θα σύστηνε την ΙΚΕ) υπέβαλε επιστολή αναφορικά με την πρόθεσή της να λάβει τραπεζικό δανεισμό. Κατά συνέπεια, προκύπτει το προφανές ερώτημα: Πώς ενέκρινε η Επιτροπή Αξιολόγησης Επενδυτικών Σχεδίων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων τα υποβληθέντα επενδυτικά σχέδια της «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΚΕ»;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί