Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μητέρας της 12χρονης και του 53χρονου – Στον εισαγγελέα την Πέμπτη η μητέρα

Για «σχέδιο ενοχοποίησης» από τον 53χρονο παιδόφιλο κάνουν λόγο οι δικηγόροι της μητέρας της 12χρονης

«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Αντεισαγγελέα ε.τ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που μπαίνει στην υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό.

Δείτε: Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης – Στη φυλακή οι δυο κατηγορούμενοι

Όπως αποκαλύπτει το iEidiseis, ο πρόεδρος κ. Βουρλιώτης, που μεταξύ των άλλων έχει αρμοδιότητα και για υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας, έδωσε εντολή για κατεπείγουσα έρευνα, για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ζήτησε να γίνουν «φύλλο και φτερό» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου κατηγορούμενου, που προφυλακίστηκε, επειδή βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν διακινούσε χρήματα από μαστροπεία, σε βάρος της 12χρονης.

Παρόμοια εντολή δόθηκε από τον κ. Βουρλιώτη και για τους τραπεζικούς λογαριασμούς της μητέρας της ανήλικης, που συνελήφθη, με ένταλμα της ανακρίτριας, για συνέργεια σε μαστροπεία και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Κατά τις ίδιες πηγές, εάν βρεθούν χρηματικά ποσά και ταυτοποιηθούν ότι προέρχονται από άτομα που είχαν σεξουαλικές επαφές με το κοριτσάκι, θα ακολουθήσει δέσμευση των χρημάτων και υποβολή νέας δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Πώς έφτασε η αστυνομία στην σύλληψη της μητέρας της 12χρονης

Συχνές επαφές με τον 53χρονο μαστροπό – βιαστή του Κολωνού και τακτικά εμβάσματα στον τραπεζικό της λογαριασμό από τον κατηγορούμενο, αποκάλυψαν την εμπλοκή της μητέρας της 12χρονης, στην φρικιαστική υπόθεση του συστηματικού βιασμού της κόρης της.

Σε βάρος της εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας από κοινού και αυτή την ώρα εξετάζεται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η άρση του τραπεζικού απορρήτου του 53χρονου, φαίνεται ότι επέσπευσε τη διαδικασία της σύλληψης της μητέρας του κοριτσιού, που είχε μπει από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των ερευνών. Οι αρχές είχαν διαπιστώσει μια αφύσικα συχνή επικοινωνία της γυναίκας με τον Ηλία Μίχο, με μεγάλο αριθμό ανταλλαγής μηνυμάτων.

Στη φυλακή Μίχος και Σοφιανίδης

Νωρίτερα, με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας, οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Κολωνού, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης, κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγούνται στη φυλακή, μετά τις τυπικές απολογίες τους.

Με τον αδιανόητο ισχυρισμό περί «συναίνεσης» της 12χρονης, ο 53χρονος αρνήθηκε το βαρύτατο κατηγορητήριο για -μεταξύ άλλων- βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου κατά εξακολούθηση.

Αυτή την πρακτική ακολούθησε και ο 42χρονος, ο οποίος είπε πως είχε σεξουαλικές επαφές με το κορίτσι έναντι αμοιβής, όμως έδινε τα χρήματα στην ίδια τη 12χρονη και όχι στον 53χρονο. Στην απολογία τους τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά θα μείνουν στο μεταγωγών και αύριο Πέμπτη (13/10) θα οδηγηθούν είτε στη φυλακή των Γρεβενών είτε στην Τρίπολη, όπου κρατούνται αυτού του είδους οι εγκληματίες.

Για «σχέδιο ενοχοποίησης» από τον 53χρονο παιδόφιλο κάνουν λόγο οι δικηγόροι της μητέρας της 12χρονης

Επιβεβαίωσαν την ύπαρξη εμβασμάτων και μηνυμάτων οι δικηγόροι της 12χρονης, Ασπασία Ταρραχοπούλου και Απόστολος Λύτρας, κάνοντας λόγο για σχέδιο του 53χρονου μαστροπού να ενοχοποιήσει την εξίσου κατηγορούμενη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού.

Παραχωρώντας δηλώσεις έξω από τη ΓΑΔΑ, ο κ. Λύτρας ανέφερε πως η μητέρα της 12χρονης θεωρείται ύποπτη διότι βρέθηκαν μηνύματα που αντάλλαξε με τον κατηγορούμενο, αλλά και για δύο εμβάσματα, τα οποία -σύμφωνα με τον δικηγόρο- προήλθαν επειδή η ανήλικη είχε πάρει τον αριθμό λογαριασμού της μητέρας της και τον έδωσε στον 53χρονο.

«Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά 20 με 25 ευρώ» είπε και έκανε λόγο για κύκλωμα, προβλέποντας πως θα προκύψουν κι άλλοι κατηγορούμενοι και πως θα καταθέσουν και τα υπόλοιπα ενήλικα παιδιά της οικογένειας.

Από την πλευρά της, η κ. Ταραχοπούλου σημείωσε ότι δεν ανέμενε να καταστεί κατηγορούμενη η μητέρα της 12χρονης, ενώ τόνισε ότι η κατηγορούμενη αρνείται τις κατηγορίες γιατί «δεν ήξερε για τα εμβάσματα». «Προφανώς, είχε σχέδιο για να την ενοχοποιήσει» είπε η δικηγόρος όταν ρωτήθηκε για τα εμβάσματα από τον μαστροπό, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει πότε έγιναν αυτά τα εμβάσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, τα εμβάσματα έγιναν πριν και μετά την καταγγελία σε βάρος του 53χρονου, δεδομένο που ενδεχομένως να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Στον εισαγγελέα την Πέμπτη η μητέρα

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα η μητέρα του 12χρονου θύματος βιασμού και σωματεμπορίας, η οποία κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται πως η 37χρονη μητέρα προσήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στη ΓΑΔΑ, όπου και συνεχίζει να κρατείται, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από την ανακρίτρια.

Την ίδια ώρα η έρευνα από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται υπό εξέλιξη ενώ εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα σε αυτή την σοκαριστική υπόθεση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί