Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν οργανωμένη επίθεση, ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί – Έρχονταν σε κύματα, μας χτυπούσαν και φεύγανε»

«Στο Τμήμα ο Ρουπακιάς δεν φορούσε χειροπέδες και έλεγε ότι ήταν περαστικός»

Με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων από το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε  ο Παύλος Σεϊρλής και κατέθεσε όσα έζησε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, από τη στιγμή που πήγε στην καφετέρια «Κοράλλι».

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για μια παρέα με μαύρες μπλούζες και παραλλαγές που όσο βρίσκονταν στην καφετέρια έστελναν συνεχώς μηνύματα, υποστηρίζοντας ότι δεν ένιωσε φόβο μέσα στο «Κοράλλι», ούτε να απειλείται από κάτι. Αναγνώρισε ότι εντός της καφετέριας βρίσκονταν οι κατηγορούμενοι Άγγος, Μιχάλαρος και Τσαλίκης.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας, ένιωσε τρόμο, όταν βγήκε από την καφετέρια και είδε ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν στα αυτοκίνητά τους επειδή μπροστά ήταν «εγκλωβισμένα από άτομα με μαύρες μπλούζες και παραλλαγές. Κάποιος κρατούσε ξύλο ή καδρόνι. Ένας ενδιάμεσος, που ήταν αστυνομικός, μας είπε “καλό είναι να φύγετε παιδιά”. Εμείς αποφασίσαμε να φύγουμε, δεν θέλαμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση». 

Εκείνη την ώρα έστριψε στην οδό Κεφαλληνίας «ένα κομβόι με μηχανάκια, μπροστά ήταν του Ρουπακιά το αυτοκίνητο και μέσα ήταν τέσσερα άτομα. Ο συνοδηγός ήταν κοντοκουρεμένος. Ο οδηγός σταμάτησε και ρώτησε τον Παύλο “ποια είναι η Κεφαλληνίας;” και του απάντησε ο Παύλος “εδώ είσαι”. Και ο οδηγός έφυγε γκαζωμένος».

Πρόεδρος: Γιατί σταμάτησε; Πώς το εκτιμάτε;
Μάρτυρας: Πιστεύω ότι σταμάτησε να δει τον Παύλο, θέλανε να τον μετρήσουνε.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκαν από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής:

«Ήταν 30-40 άτομα, έβγαιναν από την Κεφαλληνίας συντονισμένα και φώναζαν “ελάτε εδώ ρε κότες”. Ο Παύλος φώναξε “τώρα τρέχουμε” και ξεκινήσαμε να τρέχουμε προς τα πάνω”. Έρχονταν σε κύματα, χτυπάγανε και φεύγανε, προσπαθούσαν να μας εγκλωβίσουν στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη». 

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δέχτηκε πλευρικό χτύπημα με κράνος από χρυσαυγίτη που επέβαινε σε μηχανάκι, δείχνοντας τον κατηγορούμενο Αναδιώτη. Κοιτάζοντας πίσω είδε ένα αυτοκίνητο να παρκάρει ανάποδα στην οδό Ξάνθου, με τον οδηγό του να κατεβαίνει. Εκείνη την ώρα, σημείωσε ότι δεν ήξερε πού βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας. Πρόλαβε και κρύφτηκε σε μια πυλωτή με τρεις φίλους του. «Συνεχίζαμε να ακούμε να μας φωνάζουν “βγείτε έξω κότες”. Καλέσαμε την αστυνομία», κατέθεσε στο Εφετείο.

Ο Παύλος Σεϊρλής χαρακτήρισε την επίθεση οργανωμένη. Όπως ανέφερε, εκείνος και η παρέα του δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τόσα άτομα που μαζεύτηκαν ξαφνικά εκεί και σημείωσε  ότι είδε κάποιους να κρατούν ρόπαλα, κράνη ή δοκάρια.

Συγκρίνοντας τη συγκεκριμένη επίθεση με άλλες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, είπε ότι έχουν κοινά χαρακτηριστικά: ήταν οργανωμένες και ολιγόλεπτες επιθέσεις, έγιναν νύχτα, συμμετείχαν πολλοί εναντίον λίγων, με τους δράστες να οπλοφορούν.

Ο μάρτυρας κατέθεσε, επίσης, ότι θεωρεί πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή εξαιτίας των τραγουδιών του που είχαν αντιφασιστικό χαρακτήρα.

Ο ίδιος είπε ότι συνάντησε τον Ρουπακιά στο κρατητήριο. Όπως κατέθεσε, «όταν ήρθε η αστυνομία, μας συνέλαβαν και μας πήγαν με χειροπέδες στο Α.Τ. Κερατσινίου. Μας έβαλαν στο κρατητήριο που ήταν ο Ρουπακιάς. Αυτός δεν φόραγε χειροπέδες και είχε το κινητό του. Μας είπε “δεν νομίζω να νομίζετε ότι είμαι με αυτούς επειδή φοράω άρβυλα; Εγώ περαστικός ήμουν και χτυπήθηκα επίσης. Μας πρόσφερε και τσιγάρο, ήταν σε κατάσταση ηρεμίας», είπε και πρόσθεσε ότι:

«Όταν στο κρατητήριο μάθαμε ότι ο Παύλος είχε δολοφονηθεί, ο Ρουπακιάς άνοιξε την πόρτα, που δεν ήταν κλειδωμένη, και φώναξε “πάρτε με από ‘δω, θα με σκοτώσουν”».

Εφέτης: Θα μπορούσε μόνος του ο Ρουπακιάς να σκοτώσει τον Παύλο; Είναι δολοφονία ενός προς έναν;
Μάρτυρας: Το έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι ότι δεν θα μπορούσε και γι’αυτό ήρθαν κι άλλοι…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί