Ζήτουν από τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κι άλλες προσλήψεις στην καθαριότητα

Αίτημα για πρόσληψη και άλλων εργαζόμενων κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΠΑΓΝΗ προς τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν αναφέρεται:

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 7ης  ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ, 

Κύριο, Νεκτάριο Παπαβασιλείου

Σήμερα, στην Κ.Υ της 7ης ΥΠΕ Κρήτης καθώς και το ΚΥ Ηρακλείου εργάζονται  συνολικά 13 εργαζόμενοι (τρείς (3) στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας και οκτώ (8) στο Κέντρο Υγείας από τους οποίους μία συνάδελφος τρείς φορές την βδομάδα καλύπτει τις ανάγκες της 5ης ΤΟΜΥ και δύο από τους οχτώ τις ανάγκες του παραρτήματος του ΚΥ στη Ν. Αλικαρνασσό). 

Από τους συναδέλφους, οι δέκα (10) εργάζονται 8ωροι, ως επικουρικό προσωπικό και οι υπόλοιποι τρείς (3) με εξάωρη απασχόληση με συμβάσεις ΣΟΧ. Όλοι εργαζόμαστε από 2 ως και 16 χρόνια στις ίδιες υπηρεσίες που προαναφέρουμε.

Για το λόγο αυτό καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες ειδικά όταν στην καθαριότητα σε όλα τα ΚΥ της Κρήτης, δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Επίσης το διάστημα της πανδημίας του covid-19 ‘ριχτήκαμε’ επάξια στην μάχη για την καταπολέμηση της,  παίζοντας αποφασιστικό ρόλο στην προστασία των συναδέλφων, των ασθενών, όλων των εργαζομένων καθώς και των οικογενειών μας.

 Αντίστοιχα στην πρώτη γραμμή βρεθήκαμε και στην προσπάθεια που έγινε από όλο το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό για τον μαζικό εμβολιασμό και προστασία της υγείας,  από την πανδημία,  του Κρητικού λαού. 

Ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα δεν είναι επαρκείς   γεγονός που διαπιστώθηκε τόσο μέσα στην  πανδημία με τις αυξημένες ανάγκες (μονάδα covid, εμβολιαστικά, ιατρεία, κοινόχρηστοι χώροι, κτλ.) αλλά και σήμερα αφού αν ένας εργαζόμενος αρρωστήσει ή πάνω από δύο πάρουν άδεια δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα. 

Στα πλαίσια αυτά ζητάμε:

  • Την άμεση μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου (για όλες τις συμβάσεις, επικουρικό, ΣΟΧ κτλ).
  • Πρόσληψη και άλλων εργαζομένων στην καθαριότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί