Το Μπριτζ συστήνεται στους Ηρακλειώτες

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, ο Όμιλος Μπριτζ Ηρακλείου πραγματοποίησε ημερίδα αγωνιστικού Μπριτζ στο αίθριο της Λότζια στην οποία συμμετείχαν 30 αθλητές. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί το άθλημα του Μπριτζ στο κοινό του Ηρακλείου ενόψει των μαθημάτων που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας.

Το μπριτζ είναι ένα πνευματικό άθλημα, αναγνωρισμένο από την Ολυμπιακή Επιτροπή και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έχει χαρακτηριστεί σαν το «πιο διασκεδαστικό και πιο έξυπνο παιχνίδι που έχει επινοήσει ο άνθρωπος». Παίζεται με τράπουλα, αλλά αντίθετα με άλλα παιχνίδια με χαρτιά δεν είναι τυχερό παιχνίδι. Απαιτεί συγκέντρωση, μνήμη και συνδυαστική σκέψη.

Είναι γρήγορο και εύκολο στην εκμάθηση. Αναπτύσσει την συντροφικότητα και την κοινωνικότητα, και απευθύνεται στον καθένα, ανεξάρτητα από ηλικία, μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο. Όπως σε όλα τα αθλήματα, οι πρωταθλητές μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τέλος, ιατρικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι βελτιώνει την μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου Alzheimer και συναφών νόσων του εγκεφάλου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το άθλημα ή για τα μαθήματα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα (www.heraklion-bridge.gr/ ) ή το facebook (www.fb.com/HeraklionBridgeClub) του ομίλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί