«Κάτω η κυβέρνηση των υποκλοπών, των παρακολουθήσεων και των παιδεραστών»: “Θερμή” υποδοχή στον Κ. Μητσοτάκη από φοιτητές στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Με συνθήματα όπως «κάτω η κυβέρνηση των υποκλοπών, των παρακολουθήσεων και των παιδεραστών» υποδέχθηκαν φοιτητές και φοιτήτριες τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στη σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών αλλά και της ανατριχιαστικής υπόθεσης με μέλος της Ν.Δ. στα Σεπόλια που κατηγορείται για συστηματικό βιασμό και έκδοση ανήλικου κοριτσιού.

Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκονταν στην πόλη προκειμένου να παραστούν στην τελετή βράβευσης του κορυφαίου πιανίστα και διανοούμενου Ντάνιελ Μπάρενμπόιμ με το βραβείο Αυτοκράτειρα Θεοφανώ, στο μνημείο της Ροτόντας.

Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία φοιτητές έσπασαν τον κλοιό και έφτασαν κοντά και φώναξαν συνθήματα.

Κατά την εκδήλωση η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «η πολιτιστική ζωή δε μπορεί να κυβερνάται από ταμπού και απαγορεύσεις». 

Ο ίδιος ο αρχιμουσικός δεν παρέστη για λόγους υγείας και το βραβείο παρέλαβε ο γιος του Μάικλ.

«Ο Ντάνιελ Μπάρενμπόιμ δε δίστασε ποτέ να εκφράσει ιδιαίτερα θαρραλέες απόψεις”, είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Δημοκρατίας για να συμπληρώσει: «Άλλοτε υποστηρίζοντας σθεναρά την παρουσίαση της μουσικής του Βάγκνερ στο Ισραήλ, θεωρώντας ότι η πολιτιστική ζωή δεν μπορεί να κυβερνάται από ταμπού και απαγορεύσεις που εναντιώνονται στην κριτική κατανόηση των έργων τέχνης και των δημιουργών τους˙ άλλοτε πολεμώντας τη διάχυτη παρουσία του αντισημιτισμού στην πολιτιστική πολιτική της Γερμανίας˙ άλλοτε δημοσιοποιώντας τη δυσφορία του για την επεκτατική δραστηριότητα του Ισραήλ και, ασφαλώς, παρουσιάζοντας την πρώτη συναυλία που έδωσε ποτέ Ισραηλινός στη δυτική όχθη, στο Πανεπιστήμιο BirZeit, μετά από πρόταση του φίλου του και ουσιαστικού συνομιλητή του, Έντουαρντ Σαΐντ».

Αυτό ήταν το τρίτο κατά σειρά βραβείο που απονεμήθηκε από το ίδρυμα Θεοφανώ και είναι αφιερωμένο στην τέχνη, που τιμήθηκε στο πρόσωπο του κορυφαίου πιανίστα και μαέστρου – μια από τις πιο επιδραστικές μορφές της διεθνούς μουσικής σκηνής, που έχει διακριθεί όχι μόνο για το μουσικό του έργο, αλλά και για τις πρωτοβουλίες του σε θέματα ειρήνευσης και κατανόησης των λαών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί