Από την Ιεράπετρα στο Ηράκλειο – Νέα διαμαρτυρία για να μην κλείσουν οι “άριστοι” το νοσοκομείο

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι πολίτες της Ιεράπετρας, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση και απαξίωση του νοσοκομείου της πόλης.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, στο πάρκο Μίνως και από εκεί, με λεωφορεία και αυτοκίνητα, θα βρεθούν στο Ηράκλειο, και στο κτίριο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρίσκεται η υποστελέχωση του νοσοκομείου της πόλης με την ταυτόχρονη συσσώρευση υπηρεσιών και ειδικοτήτων στον Αγιο Νικόλαο, με μόνο επιχείρημα ότι είναι η πρωτεύουσα του Νομού, αγνοώντας κάθε πληθυσμιακή και οικονομική κατανομή.

Μάλιστα, στις 29 Σεπτεμβρίου οι Ιεραπετρίτες είχαν πραγματοποιήσει συλλαλητήριο με αίτημα την αναβάθμιση και την ενίσχυση του νοσοκομείου, ενώ λίγες εβδομάδες πριν είχε πραγματοποιηθεί ένα ακόμα συλλαλητήριο.

Δείτε:

Μαζικό συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα για να μην κλείσουν οι “άριστοι” το νοσοκομείο (φωτο- βίντεο)

“Άριστοι”, κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας!- Φωτο από την κινητοποίηση

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Το ποτήρι ξεχείλισε!

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Μην τολμήσετε να αγγίξετε το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Σε κάλεσμά του, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας αναφέρει:

«Με το συλλαλητήριο της 29 του Σεπτέμβρη, ο κόσμος της Νοτιοανατολικής Κρήτης έστειλε  το μήνυμα του: “Θέλουμε το Νοσοκομείο που δικαιούμαστε. Λειτουργικό και πλήρως στελεχωμένο”. Εξέφρασε απογοήτευση και θυμό  για την περιφρόνηση μιας ολόκληρης περιοχής με τον τρόπο αντιμετώπισης του Νοσοκομείου τόσα χρόνια. Και τονίστηκε η σημασία του για την επιβίωση του τόπου. Η εντολή του ήταν σαφής.

Με μπροστάρηδες τον Μητροπολίτη μας και τον Δήμαρχο συνεχίζουμε τον αγώνα με πορεία στην Υ.ΠΕ. Καταθέτουμε το αίτημα για γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.  Ζητούμε την αποκατάσταση της αδικίας που συσσωρεύθηκε εις βάρος μας. Και δεν αποχωρούμε αν δεν εξασφαλιστούν δεσμεύσεις στο δίκαιο αίτημά μας.»

Η συγκέντρωση θα γίνει  στο παρκάκι ΜΙΝΩΣ στις 9:30 το πρωί. Από κει θα ξεκινήσουμε με πούλμαν και ΙΧ όλοι μαζί. Όσοι επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα. Θα υπάρχουν όμως και πούλμαν για εξυπηρέτηση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί