Ηχορύπανση: Ούτε καν κανονιστική απόφαση δεν έχει εκδώσει ο δήμος Ηρακλείου!

O Σύλλογος Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου δραστηριοποιείται (ανάμεσα σε άλλα) και στο θέμα της προστασίας των πολιτών από την ηχορύπανση, σε μια πόλη όπου η αυθαιρεσία οργιάζει και σε αυτόν τον τομέα. Προσπαθεί να κινητοποιήσει από τη μια μεριά τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν το καθήκον τους και από την άλλη τους πολίτες ώστε να δράσουν συλλογικά για να προστατέψουν επί τέλους αποτελεσματικά την ψυχική και σωματική τους υγεία. Στο πλαίσιο αυτό έχει διατυπώσει και το αίτημα προς το Δήμο Ηρακλείου για έκδοση σχετικής κανονιστικής απόφασης.

Δείτε το έγγραφο:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Σάς είναι γνωστό πως ο σύλλογός μας ασχολείται εδώ και χρόνια με το φλέγον θέμα της ηχορύπανσης στο Ηράκλειο που – κατά γενική ομολογία- είναι μια θορυβώδης πόλη. Ακριβώς γι’ αυτό, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός  πως ο Δήμος Ηρακλείου -σε αντίθεση με άλλους δήμους όπως το Ρέθυμνο, η Ρόδος κ.α. – δεν έχει εκδώσει κανονιστική απόφαση για την ηχορύπανση. Για τον λόγο αυτό ζητούμε να ξεκινήσει άμεσα η σχετική διαδικασία. 

Υπάρχουν, φυσικά, και πολλές άλλες ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει η δημοτική αρχή για το πρόβλημα της ηχορύπανσης. Επιφυλασσόμαστε να τις προτείνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα,  είτε εγγράφως είτε προφορικά σε συνάντησή μας μαζί σας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί