Τραγωδία στα Κύθηρα: Σήμερα η επιχείρηση ανάσυρσης νεκρών

Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η προσπάθεια των αρχών να ανασύρουν τα πτώματα των θυμάτων του ναυαγίου στα Κύθηρα, καθώς σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα σήμερα έχουν βελτιωθεί οι καιρικές συνθήκες.

Δείτε:

Ναυάγια: 18 νεκροί στα Κύθηρα, 5 στη Λέσβο – Σοκαριστικές εικόνες

Τραγωδίες με πρόσφυγες στις ελληνικές θάλασσες- Δυο ναυάγια με 16 γυναίκες νεκρές, στους 31 οι αγνοούμενοι (βίντεο)

Τραγικές εικόνες ντροπής, με τα νεκρά σώματα των προσφύγων και μεταναστών να επιπλέουν στο σημείο του ναυαγίου, καταγράφηκαν χθες Παρασκευή, ενώ αναγνώστες που επικοινώνησαν με την efsyn.gr σημείωναν ότι βλέπουν τουλάχιστον επτά πτώματα, πιθανότατα γυναικών.

Από την πλευρά του το Λιμενικό Σώμα υποστήριζε ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα πλωτά μέσα και πως η περισυλλογή των νεκρών θα ξεκινούσε μόλις το επέτρεπε ο καιρός.

Να σημειωθεί ότι συγγενείς των άτυχων μεταναστών και προσφύγων έχουν καταφτάσει στα Κύθηρα από ξένες χώρες, όπως απ’ τη Φινλανδία και τη Γερμανία, ενώ δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν από τη στεριά τα αγαπημένα τους πρόσωπα να επιπλέουν νεκρά.

Στη Λέσβο
Στο άλλο τραγικό ναύαγιο, στη Λέσβο στην περιοχή «Προβοσκίδα», σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν διασωθεί 28 άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων. Οι διασωθέντες είναι 13 άνδρες και 15 γυναίκες, ενώ νεκροί έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα 18 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες, ένας άνδρας και ένα ανήλικο αγόρι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι έρευνες για αγνοουμένους συνεχίζονταν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι νεότερο.

Τα συλλυπητήρια της FRONTEX
«Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στο Αιγαίο» εξέφρασε η Αίγια Καλνάγια, εκτελεστική διευθύντρια της FRONTEX και αντικαταστάτρια του Φαμπρίς Λετζέρι, ο οποίος ελέγχεται για το ζήτημα των παράνομων επαναπροωθήσεων.

Επίσης, αναφερόμενη στο ναυάγιο της Λέσβου, ευχαρίστησε «τους γενναίους επαγγελματίες που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν τις πολλές γυναίκες, παιδιά και άνδρες που βρίσκονται σε κίνδυνο».

Σύμφωνα με την Αίγια Καλνάγια, από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, με τη συμμετοχή ενός λετονικού αεροσκάφους και τριών Πορτογάλων δυτών, διασώθηκαν 89 άνθρωποι στη θάλασσα και 16 ανασύρθηκαν στη στεριά όπου δέχθηκαν ιατρική φροντίδα. «Δυστυχώς, έχουν χαθεί 18 ζωές», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί