Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέες απίστευτες μεθοδεύσεις συγκάλυψης με “απόρρητη” Ολομέλεια! – ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής μεθόδευση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με νέες πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που προκαλούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία που έχει την πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ενόψει της κατάθεσης των πορισμάτων των κομμάτων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, θα επιδιώξει το πόρισμα της της πλειοψηφίας της Εξεταστικής αλλά και τα πορίσματα των κομμάτων να χαρακτηριστούν «απόρρητα».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Ο στόχος είναι περισσότερο από προφανής και δεν είναι άλλος από το να πέσει βαθύ σκοτάδι ακόμα και στον υποτυπώδη έλεγχο που έγινε μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην εξεταστούν κρίσιμοι μάρτυρες και όλοι οι εμπλεκόμενοι να επικαλεστούν το «απόρρητο» για να σώσουν τον πολιτικό και υπηρεσιακό επικεφαλής της ΕΥΠ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Πρωτοφανής μεταπολιτευτικά μεθόδευση φίμωσης η μυστική Ολομέλεια

Tην οργή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προκάλεσε η διπλή απόπειρα συγκάλυψης της Νέας Δημοκρατίας στο σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς η κυβέρνηση δρομολογεί κλειστή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ενώ σκοπεύει να χαρακτηρίσει απόρρητα τα πορίσματα των κομμάτων.

Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στην Μεταπολίτευση.

Ακόμα και για σοβαρά εθνικά θέματα, όπως στην κρίση των Ιμίων, δεν είχε γίνει μυστική συνεδρίαση της Βουλής. Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να την επιβάλλει για να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες του καθεστώτος του για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζει ότι «με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο. Απόρρητη Δημοκρατία δεν υπάρχει, υπάρχουν θεσμοί και Σύνταγμα, όσο και αν τα κουρελιάζει το καθεστώς του.

Να είναι σίγουρος λοιπόν ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όσους μάρτυρες και αν κρύψει, όσα απόρρητα και αν επικαλεστεί, όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσει, δεν θα κρυφτούν οι ευθύνες των εμπλεκομένων, πολιτικές και πολύ πιθανόν και ποινικές. Θα διερευνηθούν και από την παρούσα Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και από την επόμενη με προανακριτική Επιτροπή και με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Όσο για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού των πορισμάτων των κομμάτων ως “απόρρητα” για να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν πρόκειται να συναινέσει στο κρυφτό του κ. Μητσοτάκη» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί