Ηράκλειο: Το “κράτος Μητσοτάκη” εμπαίζει τους σεισμόπληκτους: Τους κόβει το ρεύμα και νίπτει τας χείρας…

Νίκος Ηγουμενίδης: Oι υπεύθυνοι για τα κέρδη των παρόχων, ανεύθυνοι μπροστά στον κίνδυνο να διακοπεί το ρεύμα στους οικίσκους

Με αφορμή την τελευταία απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου στην ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Ηγουμενίδη για την απειλή διακοπής του ρεύματος στους σεισμόπληκτους οικισμούς, ο βουλευτής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Δείτε: Η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα στους οικίσκους που διαμένουν 1.500 σεισμόπληκτοι του Ηρακλείου!

«Άκρως ενδεικτική της κενότητας του επιτελικού κράτους είναι η απάντηση που μας διαβιβάζει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος στην ερώτηση που καταθέσαμε πριν από λίγες μέρες σχετικά με την απειλή από την ΔΕΗ ότι αν δεν πληρωθεί το ρεύμα στους οικίσκους που φιλοξενούν γύρω στους 1.500 σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας τότε θα τους κόψει το ρεύμα.

Ο κ. Τριαντόπουλος –ο  κατά τα άλλα υπεύθυνος για τον συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης – μάς απαντά …χωρίς να απαντά.

Αφού περιγράφει αρχικά την αρμοδιότητά του, μας ενημερώνει μέσα σε ελάχιστες προτάσεις ότι «οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με γνώμονα και στόχο την άμεση και δίκαιη στήριξη των πληγέντων, καθώς και τη διατηρήσιμη αποκατάσταση, το συντομότερο δυνατόν, των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, συναξιολογώντας τα εκάστοτε δημοσιονομικά δεδομένα».

Για να καταλήξει στην φράση ότι «τα διαλαμβανόμενα στην εν λόγω ερώτηση εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, στα οποία και απευθύνεται».

Αν ο Υφυπουργός που υποτίθεται έχει τον συντονισμό των δύο Υπουργείων για τα θέματα κρατικής αρωγής απαντά κατά αυτό τον τρόπο και στην πραγματικότητα νίπτει τας χείρας του, τότε εύλογα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί 1 χρόνο μετά στις σεισμόπληκτες περιοχές η κατάσταση συνολικά βρίσκεται στο ίδιο σημείο από όπου ξεκινήσαμε.  

Αντί του «σηκώνω τα χέρια ψηλά», οι σεισμόπληκτοι χρειάζονται ένα ουσιαστικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα έπρεπε να έχει ήδη μπει σε εφαρμογή στην περιοχή τους. Ένα σχέδιο που θα κρατάει τον κόσμο στην περιοχή, που θα στηρίζει τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο.  Όχι να κινδυνεύουν να κοπεί το ρεύμα μέσα στο χειμώνα στους οικίσκους.

Για μια ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων όχι απλώς μια δομή του «επιτελικού» κράτους, αλλά συνολικά η Κυβέρνηση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί