Στο Ηράκλειο οι πρέσβεις Λουξεμβούργου και Σερβίας

Στο Ηράκλειο βρέθηκαν σήμερα η πρέσβης του Λουξεμβούργου καθώς και ο πρεσβης της Σερβίας και είχαν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης και τον δήμαρχο Ηρακλείου.

Με την Πρέσβη του Λουξεμβούργου συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Με την πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα Ελίζαμπεθ Καρντόσο (Elisabeth CΑRDOSO), συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στη συνάντηση παραβρέθηκεο Επίτιμος Πρόξενος του Λουξεμβούργου στην Κρήτη Γιώργος Αεράκης.

Ο Τουρισμός, ο πολιτισμός και το πολύπλευρο ενδιαφέρον για την Κρήτη των κατοίκων του Λουξεμβούργου ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Όπως εξήγησε η Πρέσβης του Μεγάλου Δουκάτου, η Κρήτη αποτελεί ένα προορισμό με μεγάλο ενδιαφέρον που κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες από τη χώρα της. Παράλληλα εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή της για το γεγονός πως οι φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη είναι πολλοί και ιδιαίτερα δραστήριοι. 

Η κα Καρντόσο σημείωσε πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για κοινές δράσεις με αφορμή την 90ηεπέτειο από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων του Λουξεμβούργου και της Ελλάδας, με επίκεντρο τον πολιτισμό. 

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα

Ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγεβιτς (Dušan SPASOJEVIĆ) επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στην Κρήτη Νίκος Παπαδαντωνάκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό και τονίστηκε πως μεγαλώνει το τουριστικό ρεύμα προς την Κρήτη από πολίτες της Σερβίας. 

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρέσβης της Σερβίας πρότεινε στον Περιφερειάρχη να είναι τιμώμενη Περιφέρεια η Κρήτη στην τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου την άνοιξη του 2023. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Πρέσβη του Λουξεμβούργου

Με την πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα Ελίζαμπεθ Καρντόσο (Elisabeth Cardoso), συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη καθώς και ο Επίτιμος Πρόξενος του Λουξεμβούργου στην Κρήτη Γιώργος Αεράκης.

Η κα Καρντόσο που πραγματοποιεί την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο Ηράκλειο εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τα μνημεία , την ιστορία και τον πολιτισμό του Ηρακλείου, ενώ έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τον τουρισμό καθώς όπως ανέφερε όλο και περισσότεροι πολίτες του Λουξεμβούργου επισκέπτονται  το Ηράκλειο χρόνο με το χρόνο . Τέλος η κα Καρντόσο με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα πρότεινε να γίνουν στο Ηράκλειο κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος έδωσε στην Πρέσβη αναμνηστικά δώρα. 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Σερβίας

Με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου στο γραφείο του στη Λότζια . 

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στην Κρήτη Νίκος Παπαδαντωνάκης. 

Στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων του Ηρακλείου με την Σερβία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Μάλιστα συμφωνήθηκε το προσεχές διάστημα να πραγματοποιηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Ηρακλείου στον Δήμο Τσουκάριτσα του Βελιγραδίου, με τον οποίο από το 2019 το Ηράκλειο έχει αδελφοποιηθεί.  

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί