Στο φως νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου: Βασανίζει σκύλο με ηλεκτρικό κολάρο (Βίντεο)

Μια νέα υπόθεση κακοποίησης ζώου αποκαλύπτεται με τις εικόνες από τον βασανισμό, με ηλεκτροσόκ, ενός σκύλου.

Η καταγγελία αφορά την Ίρμα είναι ένα κυνηγόσκυλο μόλις 12 κιλά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, είναι μονίμως δεμένο, υπό άθλιες συνθήκες και υποσιτισμένο. Το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο καθώς ο ιδιοκτήτης του έχει ενεργοποιήσει το ηλεκτρονικό κολάρο που έχει περάσει στον λαιμό του με αποτέλεσμα ο σκύλος να ακούγεται να υποφέρει, όπως φαίνεται στο βίντεο από την εκπομπή «Live News».

Και όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου κάνει επίδειξη ισχύος, θέλοντας να δείξει στον άντρα που είναι δίπλα του στο βίντεο ότι με το ηλεκτρονικό κολάρο ελέγχει πλήρως τον σκύλο του.

Το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο. Ο ιδιοκτήτης του έχει ενεργοποιήσει το ηλεκτρονικό κολάρο που έχει περάσει στον λαιμό του ζώου και το σκυλί ακούγεται να υποφέρει.

«Πήγε και έβαλε το κολάρο το ηλεκτροφόρο, το άφησε λίγο ελεύθερο να παίξει και με το που απομακρύνθηκε κάποια μέτρα, πατάει το κουμπί και το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο. Σαν να είναι φυσιολογικό. Δυο – τρεις μέρες ήταν σε εικοσιτετράωρη βάση στο λαιμό του ζωντανού. Επίδειξη ότι εάν διανοηθεί και απομακρυνθεί ότι και καλά ‘εγώ αποφασίζω, που σε άφησα χωρίς λουρί ότι θα ξαναγυρίσεις απ’ τον πόνο’. Υποταγή. Πλήρης υποταγή. Δεν ξέρω, η κτηνωδία είναι απερίγραπτη», λέει καταγγέλλων.

Προκλητική επίδειξη

O ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου κάνει επίδειξη ισχύος. Θέλει να δείξει στον άντρα δίπλα του ότι με το ηλεκτρονικό κολάρο ελέγχει πλήρως τον σκύλο του. Πατάει ξανά το κουμπί και προκαλεί για μία ακόμη φορά πόνο στο ζώο.

Χαμογελαστός και απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα επιδεικνύει πόσο υπάκουη είναι που κάθεται δίπλα του. Μετά το σόου του βασανισμού, αποφασίζει να τη δέσει ξανά.

«Είχε και το θράσος να πει ότι το σκυλί είναι υπέρβαρο όταν είναι 12 κιλά και το βλέπεις πετσί και κόκαλο. Υποσιτισμένο αν μη τι άλλο… Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το πράγμα. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ότι και στο ένα μέτρο που έχει το λουρί σε 24 ώρες, αυτό από μόνο του είναι πρόστιμο των 1.000 ευρώ, κάθε φορά που θα έρχεται η αστυνομία.

»Δεν είναι δηλαδή, μόνο μία η παρανομία εδώ πέρα… Το έχει δεμένο 24 ώρες. Είναι σαν παιδί το σκυλί. Δεν το αναλαμβάνεις, λοιπόν, ένα παιδί άμα δεν μπορείς να αναλάβεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Ούτε είναι διακοσμητικό στοιχείο το σκυλί για να το κάνεις ότι θέλεις», συνεχίζει ο καταγγέλλων.

Η Ίρμα είναι ένα κυνηγόσκυλο μόλις 12 κιλά. Σύμφωνα με την καταγγελία, είναι μονίμως δεμένο, υπό άθλιες συνθήκες και υποσιτισμένο.

«Σε καθημερινή βάση βλέπω το εν λόγω σκυλάκι δεμένο με λουρί ενός μέτρου, το οποίο, αυτό, δεν λύνεται ποτέ, έχει φαγητό το οποίο είναι πατάτες κάθε μέρα, οι οποίες  πατάτες δεν ξέρω καν αν είναι ψημένες, απαγορεύεται το άμυλο για τα σκυλιά και μετά από αυτό το θέμα είναι ότι το νερό, κάποια φάση το είχε βάλει μέσα στις πατάτες, πατάτες και νερό είχαν γίνει ένα, τώρα δυο μέρες δεν έχει καθόλου φαγητό, νερό ανύπαρκτο, το νερό είναι πίσω από το σπίτι. Τις τελευταίες δύο μέρες δεν έχω δει ούτε πατάτες στο φαγητό. Δηλαδή, ούτε φαγητό».

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις, όχι μόνο για ανθρώπους που παραμελούν τα ζώα τους, αλλά και για τη χρήση αυτών των  ηλεκτροφόρων κολάρων, που προκαλούν πόνο και άγχος στο σκυλί, δήθεν για να εκπαιδευτούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί