ΣΥΡΙΖΑ: «Αντί για νουθεσίες ο κ. Oικονόμου να απαντήσει αν θα επεκτείνουν τα χωρικά ύδατα στην Αν. Μεσόγειο»

Την επίθεση κυβερνητικού εκπροσώπου περι τουρκικής προκλητικότητας σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του στην οποία καλεί τον Γιάννη Οικονόμου να απαντήσει αν θα επεκτείνουν τα χωρικά ύδατα στην Αν. Μεσόγειο.

«Ο κ. Οικονόμου φαίνεται να ανησυχεί πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε απάντησή του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Αντί να νουθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όμως, καλό θα ήταν να μας απαντήσει αν ο κ. Μητσοτάκης θα διεκδικήσει επιτέλους κυρώσεις εις βάρος της τουρκικής επιθετικότητας και αν θα προβεί σε επέκταση των χωρικών υδάτων τής Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζει.

«Μέχρι χθες υπουργοί του μας έλεγαν ότι το πρώτο “δεν είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης” και το δεύτερο είναι “εθνικιστική επιλογή”. Άραγε τα ίδια λέει και σήμερα;» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

«Εκτός και αν αισθάνεται δικαιωμένος με τη στρατηγική να δίνει τα πάντα στους συμμάχους χωρίς ανταλλάγματα και η Τουρκία να συνάπτει νέες παράνομες συμφωνίες με τη Λιβύη παραβιάζοντας κατάφορα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Η επίθεση Οικονόμου στον Αλ. Τσίπρα

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα ο οποίος ζήτησε παρέμβαση της Ε.Ε. με κυρώσεις κατά της Τουρκίας αν αυτή παραβιάσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας στο PES: Ευρωομόλογο για την κρίση – Κυρώσεις στην Τουρκία για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Αλ. Τσίπρας σε Μπορέλ: Δεν φτάνουν οι δηλώσεις, να επιβληθούν άμεσα κυρώσεις στην Τουρκία

«Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεθοδικά, στρατηγικά και αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα και τις απειλές σε όλα τα διεθνή fora τα τελευταία χρόνια. Η καταγγελία του τρόπου που η Τουρκία πολιτεύεται στις πολιτικές ομάδες, που υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, είναι κάτι αναμφισβήτητα ωφέλιμο για την χώρα μας. Άλλωστε η κυβέρνησή μας έχει υπερτονίσει την αναγκαιότητα ύπαρξης αραγούς εσωτερικού μετώπου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα», τονίζει στη δήλωση του ο κ. Οικονόμου.

Και συνεχίζει απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι: «Πέρα από λόγια και δηλώσεις στο εξωτερικό, το πλέον εθνικά επωφελές θα ήταν να υπερψηφίζει ο κ. Τσίπρας τα εξοπλιστικά προγράμματα, που θωρακίζουν έμπρακτα τη χώρα μας απέναντι στις απειλές, και τις αμυντικές συμφωνίες που κατοχυρώνουν τη γεωστρατηγική μας ασφάλεια. Και, φυσικά, να είναι περισσότερο προσεκτικοί, ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας όσον αφορά ζητήματα όπως το προσφυγικό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί