Μακελειό με δεκάδες νεκρούς στην Ταϊλάνδη – Επίθεση σε παιδικό σταθμό

Σε σοκ η Ταϊλάνδη από την αιματηρή επίθεση ενόπλου σε παιδικό σταθμό, στα βορειοανατολικά της χώρας, η οποία αφήνει πίσω της, τουλάχιστον 34 νεκρούς. Στα θύματα περιλαμβάνονται 23 παιδιά, ηλικίας 2 έως 3 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Η επίθεση ξεκίνησε στις 12.30 τοπική ώρα (09.30 ώρα Ελλάδας) σε παιδικό σταθμό, πριν ο δράστης, ο οποίος χρησιμοποίησε πυροβόλο όπλο, αλλά και μαχαίρι, διαφύγει με αυτοκίνητο, χτυπώντας πολλούς πεζούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζακαπάτ Βιτζιτραϊτάγια, συνταγματάρχης της αστυνομίας στην επαρχία Νονγκ Μπούα Λάμπου. Στη συνέχεια πήγε σπίτι του, σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του και αυτοκτόνησε.

(TPBS via AP)

Ο φερόμενος ως δράστης ήταν αστυνομικός που αποτάχθηκε πέρυσι από το σώμα, εξαιτίας εμπλοκής του σε υποθέσεις με ναρκωτικά, ενώ αύριο ήταν προγραμματισμένο να παραστεί ως κατηγορούμενος σε δίκη.

Περίπου 30 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό όταν ο ένοπλος εισήλθε στον χώρο περίπου την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, δήλωσε η Τζιπάντα Μπονσόμ, τοπικός αξιωματούχος, στο Reuters.

(TPBS via AP)

Ο άνδρας πυροβόλησε πρώτα τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων και μία δασκάλα που ήταν οκτώ μηνών έγκυος, δήλωσε η Τζιπάντα. «Στην αρχή, ο κόσμος νόμιζε ότι πρόκειται για βεγγαλικά», πρόσθεσε η ίδια.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται σεντόνια να καλύπτουν τα πτώματα παιδιών που κείτονταν σε λίμνες αίματος στο κέντρο της πόλης Ουτάϊ Σαουάν, στην επαρχία Νονγκ Μπούα Λάμπου.

(TPBS via AP)

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-ότσα έκανε λόγο για ένα «σοκαριστικό» περιστατικό, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Το ποσοστό οπλοκατοχής στη Ταϊλάνδη είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής, και τα επίσημα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τον πολύ υψηλό αριθμό παράνομων όπλων.

Περιστατικά με πυρά, όπως το σημερινό, είναι σπάνια στην Ταϊλάνδη, παρόλο που το ποσοστό οπλοκατοχής είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής, και κυκλοφορούν πολλά παράνομα όπλα. Το 2020 ένας στρατιώτης, εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα, σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 σε μια επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί