Πρωτοφανές: Έστειλαν αστυνομικούς στο δημοτικό σχολείο μετά την οργισμένη ανακοίνωση των γονέων

Στη γραμμή της σκληρής καταστολής στα Εξάρχεια, συνεχίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς μετά τη χθεσινοβραδινή απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών σε κατοίκους της περιοχής που έπαιζαν μπάσκετ στο λόφο Στρέφη, σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο σημείο να στείλει οπλισμένους ένστολους, μπροστά στην είσοδο του 36ου Δημοτικού σχολείου την ώρα που έβγαιναν τα παιδιά με τους γονείς.

Δείτε επίσης:

Αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη: Χτυπούν πολίτες, επιθέσεις των ΜΑΤ και σε ξένους δημοσιογράφους! (βίντεο)

Η στιγμή που ο Αμερικανός δημοσιογράφος δέχεται επίθεση από τα ΜΑΤ – Νέο βίντεο

Αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη: Επίθεση σε γονείς μπροστά στα παιδιά τους, ενώ αυτά έπαιζαν μπάσκετ! (βίντεο)

Σχετική καταγγελία έκανε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Χρυσούλα Παπαγεωργίου η οποία με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:

«Ποιος είναι αυτός που δίνει εντολές ένστολοι με όπλα να βρίσκονται στην είσοδο ενός δημοτικού σχολείου την ώρα που βγαίνουν τα παιδιά με τους γονείς; Ποιος είναι αυτός που θέλει να μας φέρει αντιμέτωπους/ες με αυτήν την κατάσταση; Ποιος είναι αυτός που στοχοποιεί ένα σχολείο; Φύγετε από εδώ. Εσείς και οι φρουροί σας».

Η ίδια μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και στην Αλέκα Ζουμή δήλωσε ότι, η διευθύντρια του σχολείου βγήκε έξω από το σχολείο και ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν. Ωστόσο οι τελευταίοι απάντησαν ότι «είναι ελεύθερος χώρος».

«Τα παιδιά βιώνουν τη βία της αστυνομίας καθημερινά σε διάφορες μορφές, σήμερα ΜΑΤ είχαν κλείσει την έξοδο του σχολείου και όταν η διευθύντρια τους κάλεσε να αποχωρήσουν, της απάντησαν προκλητικά ότι είναι ελεύθερος χώρος», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χρυσούλα Παπαγεωργίου και πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως εμείς θα μείνουμε στα Εξάρχεια, τα παιδιά μας στα σχολεία, τις πλατείες και τον λόφο. Δεν θα μας διώξουν».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση καταπέλτης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω δημοτικού με αφορμή τον χθεσινοβραδινό άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς γονιού του σχολείου μπροστά στα παιδιά του.

Μεταξύ άλλων ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 36ου Δημοτικού ανέφερε: «Ο Δ. ξυλοκοπήθηκε άγρια μπροστά στα παιδιά του όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί κοπέλα που ήθελε με την παρέα της να περάσει από τον χώρο του γηπέδου και τους απαγορεύτηκε η διέλευση τη στιγμή που ήδη υπήρχε κόσμος μέσα. Έχει οίδημα στο κεφάλι, μώλωπες στα χέρια, στο πρόσωπο και σ’ όλο του το σώμα, ενώ δέχτηκε και φυσουνιά χημικών στο πρόσωπο. Σαν να μην έφτανε όλο αυτό συνελήφθη και κρατείται στη Γ.Α.Δ.Α. με κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, βία κατά υπαλλήλου κι απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα που χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς χθες το βράδυ στο γήπεδο μπάσκετ στο λόφο Στρέφη μιλώντας στον δημοσιογράφο της «Αυγής» Κώστα Παπαντωνίου κατήγγειλε ότι αστυνομικοί της ομάδας ΥΜΕΤ, άρχισαν να την χτυπούν με τις ασπίδες τους όταν επιχείρησε να μπει στο γήπεδο μπάσκετ. Τότε προσπάθησε να παρέμβει ο πατέρας που βρισκόταν με τα δυο παιδιά του μέσα στο γηπεδάκι: «Μπήκε μπροστά για να με προστατέψει κι άρχισαν να τον χτυπάνε ανελέητα σίγουρα 10 αστυνομικοί των ΥΜΕΤ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο μας ψεκάζουν, εγώ υποχωρώ κι ένας αστυνομικός με κυνηγάει και συνεχίζει και με χτυπάει με το γκλοπ κι έχω δύο τραύματα αυτή τη στιγμή, στα πλευρά και στο χέρι».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί