Λαμία – Τραγωδία: Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι στα μεταλλεία Βωξίτη

Δύσκολες είναι οι ώρες στα μεταλλεία Βωξίτη καθώς ένας εργάτης είναι νεκρός και ακόμα δύο παραμένουν εγκλωβισμένοι.

«Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι» σημειώνει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας , υπογραμμίζοντας ακόμη ότι κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται εκεί και καταβάλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί «κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!» σημειώνει στην ανακοίνωση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο εργάτης ήταν χειριστής μηχανήματος και εγκλωβίστηκε μετά από αποκόλληση βράχου και πτώση του στο μηχάνημα, σε στοά στο ύψος του 52ου χλμ στη Βάργιανη.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας και του Κλιμακίου Πολύδροσου.

Με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πρόκειται για την στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 και μάλιστα σε απόσταση κάτι παραπάνω από 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς.

Αυτή την στιγμή εργαζόμενοι και μηχανήματα της εταιρείας προσπαθούν να φτάσουν σ’ εκείνο το σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει την στοά ενώ έχουν ενημερωθεί από τους εργαζόμενους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί