Χυδαία ψεύδη και επιθέσεις και πάλι από τον “κομματάρχη του ’50”, Κυριάκο Μητσοτάκη

Αφού εξήρε το… κυβερνητικό «έργο» και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που «δεν πέταξε λεφτά στις ΜΕΘ» και δήθεν δεν είχε στοιχεία για αυξημένη θνητότητα όσων νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, είχε το θράσος να πει πως η αντιπολίτευση «επινοεί θανάτους», λίγες μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη της μελέτης Λύτρα

Το δικό του… «σεμνά και ταπεινά» είπε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Θέλω να είμαστε πολύ μετρημένοι στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες», ανέφερε συγκεκριμένα  ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας (4/10), στο πλαίσιό της πήραν το λόγο 27 βουλευτές.

Κομματάρχης του ’50

Με μια ομιλία κομματάρχη… παλαιάς κοπής που απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους πολιτικούς του αντιπάλους εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής το πρωί της Τρίτης στην πανηγυρική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα «γενέθλια» του κόμματος. Παρά τις κορώνες περί Δημοκρατίας, πανηγύρισε την πλήρη αποσάθρωση των κοινοβουλευτικών θεσμών και την μετατροπή της Βουλής σε «μηχανή νομοθέτησης», περιέγραψε την κυβέρνησή του ως στόχο εχθρών εντός και εκτός συνόρων και επιφύλαξε εξαιρετικά νοσηρές αναφορές για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Στο τέλος των παρεμβάσεων τοποθετήθηκε συνολικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Έχουμε να επιδείξουμε πάρα πολλά ως κυβερνητικό έργο και νομίζω ότι έχετε δίκιο όταν μερικές φορές επισημαίνετε ότι μέσα στην πυκνότητα των εξελίξεων πολλά από τα σημαντικά τα οποία γίνονται δεν περνούν τελικά στους πολίτες.

Υπάρχει, όμως, η γενικότερη αίσθηση στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση παράγει πολύ και σημαντικό έργο. Όπως υπάρχει και η αίσθηση, ότι υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη της πραγματικότητας: και αυτή λέει ότι η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται. Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα του κόστους ζωής και της εισαγόμενης κρίσης η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο.

Το λέω διότι δεν πρέπει μερικές φορές μέσα από την προβολή του κυβερνητικού έργου – η οποία πρέπει να γίνεται – να αγνοούμε αυτή την άλλη όψη της πραγματικότητας. Νομίζω ότι όλοι είστε πολύ έμπειροι για να γνωρίζετε ότι αυτή την ισορροπία θα πρέπει να την τηρούμε και να επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες». 

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο και είπε ότι η στήριξη της κοινωνίας (δηλαδή των κερδοσκόπων παρόχων ενέργειας!) θα συνεχιστεί. «Κανένας μηχανισμός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως ένα παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Όποιος το ισχυρίζεται το αντίθετο λέει ψέματα. Χρειάζεται συμπληρωματική λύση γι’ αυτό και εισηγούμαστε κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε κοινό ευρωπαίο πρόβλημα. Πρέπει να τεθεί ένα πλαφόν στην διεθνή τιμή του φυσικού αέριου και να υπάρξει αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την αυτήν του ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε.

Ν. Ηλιόπουλος: Χυδαίες επιθέσεις και ψέματα Μητσοτάκη, μήπως και πείσει τους βουλευτές του να τον στηρίξουν

Ακολουθεί η σχετική ήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου:

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα κατέστησε σαφές πως απομονωμένος στα αδιέξοδά του θα προχωρήσει μέχρι τις εκλογές: με ψέματα, χυδαιότητες και διχασμό.

Σα να ζει σε παράλληλο σύμπαν, ο κ. Μητσοτάκης αυτοθαυμάζεται για την ενέργεια, την ώρα που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει λογαριασμούς, καύσιμα και σούπερ μάρκετ, η ΔΕΗ και οι πάροχοι κάνουν πάρτι υπερκερδών και ο ίδιος απλά επιδοτεί την αισχροκέρδεια.

Τόλμησε να μιλήσει για «λαϊκισμό» με αφορμή την κριτική του κ. Τσίπρα για τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, αυτός που έχει μοιράσει 50 δισ. από τα δημόσια ταμεία με μοναδική έγνοια να ευνοήσει ημέτερους και φίλους του και όχι να στηρίξει την κοινωνία. Με αποτέλεσμα όσοι έχουν πραγματική ανάγκη να είναι στο έλεος της τύχης τους μέσα στην κρίση. Οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι.

Το πιο χυδαίο ωστόσο ήταν που ο άνθρωπος που «δεν πέταξε λεφτά στις ΜΕΘ» και δήθεν δεν είχε στοιχεία για αυξημένη θνητότητα όσων νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, είχε το θράσος να πει πως η αντιπολίτευση «επινοεί θανάτους», λίγες μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη της μελέτης Λύτρα, σύμφωνα με την οποία σχεδόν όλοι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ έχασαν τη ζωή τους.

Το μόνο ωστόσο που επεδίωξε πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης από τους βουλευτές του σήμερα ήταν να τους πείσει να βγουν από τη λευκή απεργία και να τον στηρίξουν. Μάταια, διότι όλοι έχουν καταλάβει πως ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη τελειώσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί