Η Μελίνα Μποτέλλη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Συμπληρώνοντας σχεδόν 45 χρόνια στο θεατρικό σανίδι, η σημαντική ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη ερμηνεύει στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου τον θεατρικό μονόλογο με τίτλο Δύο γυμνά άσπρα χέρια, που συνέθεσε και σκηνοθέτησε η ίδια.
Πρόκειται για ένα μονολογικό έργο που η Μελίνα Μποτέλλη έγραψε τον Ιούνιο 2018, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια της στο θέατρο και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας ύμνος στην τέχνη της μουσικής και στη μητρότητα, που μας κατευθύνει στον κόσμο των καλλιτεχνών της κλασικής μουσικής και στο πανανθρώπινο θέμα γυναίκα-μητέρα. Πρώτη φορά το έργο είδε τα φώτα της σκηνής στην τιμητική βραδιά που διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας και η Ένωση Κυριών Δράμας, τιμώντας την προσωπική επέτειο της δημιουργού.


Ο μονόλογος της Μελίνας Μποτέλλη περιέχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία: ανακαλεί στη μνήμη της τους αγωνιστές αλλά και φιλότεχνους γονείς της και τον θεμελιωτή της κυπριακής λογοτεχνίας παππού της, Μέλη Νικολαΐδη, την ένταξή της στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από την εφηβεία της, την περίοδο 1971-1980, που γνωρίζει τον κόσμο της όπερας. Τα Δύο γυμνά άσπρα χέρια είναι το απαύγασμα της πλούσιας 44χρονης πορεία της στο θέατρο, την τηλεόραση και το τραγούδι, καθώς και της εξειδίκευσής της σε μουσικο-θεατρικές παραστάσεις, που η ίδια συνέστησε εισάγοντας το προσωπικό της στυλ από το 1991 και εξής, και με τις οποίες περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα. Έτσι ο μονόλογός της μας ανοίγει έναν κόσμο και την ανθρώπινη πλευρά των καλλιτεχνών της μουσικής.
Ο μονόλογος της Μελίνας Μποτέλλη είναι αφιερωμένος στους δασκάλους της όλων των τεχνών∙ κυρίως όμως στους ηθοποιούς-δασκάλους, θεμέλιο του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης, που έφεραν με τις ξεχωριστές φωνές τους στα σπίτια των Ελλήνων το μεγάλο διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο, μέσω του ραδιοφώνου του ΕΙΡ και Ελληνικής Ραδιοφωνίας, πριν από την εισβολή της τηλεόρασης και της εικόνας. Ενός ραδιοφώνου που έκανε τη φαντασία των ακροατών να ταξιδεύει και να δημιουργεί εικόνες.
 
Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3xEFxHG
 
Προπώληση Εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 15 και 12€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00, τηλ. 2813409247).
● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3xHf6kC
● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί