Ένας αδίστακτος! – Δεν είναι ούτε ανίκανος ούτε “ελαφρύς”!

Χωρίς ντροπή ο πρωθυπουργός της χώρας συνεχίζει να κάνει δηλώσεις – fake news για το σκάνδαλο των υποκλοπών, fake news που κάνουν τον γύρο του κόσμου, όπως αυτά που είπε στους Sunday Times. Ένα διεθνές μέσο που δεν είναι “πετσομένο” άρα δεν “τρώει” όσα σερβίρει ο Μητσοτάκης, όπως τα περισσότερα ελληνικά.

Τα fake news

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου πίστευε ότι θα ήταν ευεργετικό για το τρωθέν προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών, μια συνέντευξη στους Sunday Times με γενικές και αόριστες υποσχέσεις περί επιστροφής των μαρμάρων της Ακρόπολης από το Βρετανικό μουσείο.

Μόνο που η φήμη που ακολουθεί, πλέον, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τον πρωθυπουργό που σχετίζεται ευθέως με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα παρακολουθήσεων πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων, δεν θα τον αφήσει ν’ αγιάσει, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που τροφοδοτεί συνεχώς με fake news ακόμα και μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, ;όπως σχολιάζει η “Αυγή”..

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Sunday Times κάτω από τον τίτλο της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν «χτύπημα» που αναφέρει : «μια συμφωνία για την επιστροφή των γλυπτών θα βοηθούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν ηγέτη που βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού κατηγορήθηκε για κατασκοπεία αντιπάλων. Θα βοηθήσει ο Κάρολος;».

Μόνο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσο συνεχίζει να συγκαλύπτει το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών και να τροφοδοτεί με fake news την κοινή γνώμη στην Ελλάδα αλλά και τον διεθνή Τύπο στην προσπάθειά του να βρει σωσίβιο σωτηρίας. Και ο πρωθυπουργός έχει στη φαρέτρα του πολλά fake news, τα οποία ανάλογα με την περίσταση παρουσιάζει στις δηλώσεις του.

Έτσι, στις 5 Αυγούστου η παραίτηση του ανιψιού του και γ.γ του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, παρουσιάστηκε μέσω κυβερνητικών διαρροών να έχει άμεση σχέση με το κλίμα τοξικότητας που δήθεν καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαρροή από το Μαξίμου, τότε, ανέφερε ότι: «με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».

Στη συνέντευξή του στους Sunday Times ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει μια νέα εκδοχή. Όπως υποστηρίζει: «δεν έχω καταφέρει να ξεκαθαρίσω την υπόθεση. Οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς και γι’ αυτό έπρεπε να αποπέμψω δύο άτομα», εννοώντας τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και στενό του συνεργάτη Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να αφήσει αιχμές κατά του ανιψιού του και εξ απορρήτων συνεργάτη του όπως και κατά του επίσης στενού του συνεργάτη Παναγιώτη Κοντολέοντα, υποστηρίζοντας: «Αν κάποιος ήθελε να βάλει μια σφήνα μεταξύ εμού και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν πιθανούς συνεργάτες σε έναν συνασπισμό, σίγουρα το έχει επιτύχει».

Έτσι δυο μήνες μετά και αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι μια απλή υπόθεση που θα μπορέσει να κουκουλώσει με την υπεροπλία που διαθέτει στα εγχώρια ΜΜΕ, αρχίζει να πετάει βαρίδια και συνεχίζει να κάνει τον ανήξερο.

Και, ίσως, δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνειδος για έναν πρωθυπουργό -ο οποίος είναι παράλληλα ο πολιτικός και διοικητικός επικεφαλής της ΕΥΠ- από το να αναφέρει σε μια από τις μεγαλύτερες ξένες εφημερίδες ότι δεν έχει καταφέρει, δυο μήνες μετά, να ξεκαθαρίσει την υπόθεση όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Είναι αδίστακτος!

Όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Sunday Times για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι πλήρως αποκαλυπτικά για την πολιτική και ηθική ποιότητά του, σχολιάζει η Εφημερίδα Συντακτών. «Δεν έχω καταφέρει να ξεκαθαρίσω την υπόθεση», δήλωσε ευθύς εξ αρχής.

Δηλαδή, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ που διενήργησε τις υποκλοπές ισχυρίζεται πως ακόμα δεν ξέρει τι ακριβώς έχει γίνει. Αλλά τότε γιατί κάλεσε, μέσω του υπουργού Γεραπετρίτη, τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον ενημερώσει για κάτι που ο ίδιος δεν είχε ξεκαθαρίσει;

Αν δεχτούμε πως ο πρωθυπουργός λέει την αλήθεια, τότε πρέπει να παραδεχτούμε πως ο άνθρωπος αυτός είναι παντελώς ανίκανος να κατανοήσει θέματα των αρμοδιοτήτων του. Τότε, γιατί τις ανέλαβε; Ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο στη χώρα που δύναται νομίμως να έχει πρόσβαση στο σύνολο του υλικού των παρακολουθήσεων, αφού δεν ισχύει γι’ αυτόν το απόρρητο.

Καλοδεχούμενη η έμμεση παραδοχή της ανικανότητάς του. Αλλά, τότε, γιατί δεν αφήνει να διερευνήσουν την υπόθεση κάποιοι άλλοι, περισσότερο ικανοί και ασφαλώς αρμόδιοι; Γιατί δεν προχωρεί στην άρση -εφόσον είναι ο μόνος που μπορεί να το πράξει- του απορρήτου για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την ΑΔΑΕ αλλά και την Εξεταστική Επιτροπή, την οποία το κόμμα του απροκάλυπτα και με σχέδιο κατέστησε φιάσκο και παρωδία;

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πως ζήτησε εξηγήσεις. «Οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς και γι’ αυτό έπρεπε να αποπέμψω δύο άτομα», είπε χαρακτηριστικά. Προφανώς αναφέρεται στον τέως διοικητή της ΕΥΠ Παν. Κοντολέοντα και στον ανιψιό του Γρ. Δημητριάδη, στους οποίους χρεώνει την απόλυτη ευθύνη των υποκλοπών. Αλλά αν αυτοί δεν του έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις, τότε πώς οι παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη ήταν νόμιμες, όπως κατ’ επανάληψη έχει ισχυριστεί ο ίδιος;

Το αποκορύφωμα όλων είναι πως ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε, εμμέσως αλλά ξεκάθαρα, στη βρετανική εφημερίδα ότι με αυτή την υπόθεση κάποιος του έβαλε σφήνα στις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ ως μελλοντικού συμμάχου.

Όμως αν μπορούσαν κάποιοι να το κάνουν αυτό, δεν είναι άλλοι από τους Δημητριάδη και Κοντολέοντα. Δηλαδή οι πιο έμπιστοι συνεργάτες του, τους οποίους δε διστάζει να εκθέσει ανεπανόρθωτα για να σωθεί ο ίδιος. Όχι, δεν είναι ανίκανος. Είναι αδίστακτος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί