ΒΟΑΚ: Εργασίες από κόμβο Παπαναστασίου έως Γιόφυρο

Από σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου έως την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης, αρχικά, σε μήκος 1500 μέτρων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. 

Οι εργασίες αφορούν στο τμήμα του ΒΟΑΚ από τον Κόμβο Παπαναστασίου – Κνωσού με κατεύθυνση προς τον Κόμβο Γιοφύρου- Μεσσαράς. Ειδικότερα, σε πρώτη φάση θα ασφαλτοστρωθεί το αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας της κατεύθυνσης από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο.

Η κυκλοφορία τις παραπάνω ημέρες, θα διεξάγεται περιορισμένα από το δεξιό ρεύμα κυκλοφορίας της κατεύθυνσης προς Ρέθυμνο, που θα μείνει ελεύθερο στην χρήση των οχημάτων. 

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, έχει λάβει άδεια κυκλοφοριακής ρύθμισης,  από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και για τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Οι εργασίες αυτές, είναι τμήμα του ευρύτερου έργου «Βελτιώσεις- συντηρήσεις νέας και παλαιάς εθνικής οδού Περιφέρειας Κρήτης για τα έτη 2020-2022, προϋπολογισμού 16.500.000 ευρώ». 

Η ολοκλήρωση του έργου επί του ΒΟΑΚ, θα γίνεται με σταδιακές αδειοδοτήσεις και  ρυθμίσεις κυκλοφορίας τους επόμενους μήνες. Τελικός στόχος, είναι να παραδοθούν με νέο ασφαλτοτάπητα, όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας των δύο ρευμάτων από τον κόμβο Παπαναστασίου-Κνωσσού έως τον Κόμβο Γιοφύρου -Μεσσαράς. 

Η συνέχεια του ίδιου έργου, θα είναι η ασφαλτόστρωση του ΒΟΑΚ έως και τα Λινοπεράματα, στο σημείο όπου  σταματά η διαχωριστική νησίδα μεταξύ των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται, ότι τους προηγούμενους μήνες, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης, ολοκλήρωσε τις ασφαλτοστρώσεις από τον Κόμβο του Αεροδρομίου έως τον Κόμβο Παπαναστασίου.

Ζητούμε την προσοχή των οδηγών και των χρηστών του ΒΟΑΚ, στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας, και ιδίως στις σημάνσεις, που θα τοποθετούνται σταδιακά στα διάφορα σημεία, κατά μήκος του έργου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας  Κρήτης, Νίκος Κ. Σκουλάς. 

 Η κυκλοφορία δεν θα διακοπεί, αλλά θα γίνεται από περιορισμένες και  εναλλακτικές διαδρομές,  που έχουν μελετηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Το έργο ξεκινά προς στο τέλος της τουριστικής σεζόν, αφότου υπολογίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και τους συναρμόδιους φορείς, η καταλληλότητα και η επάρκεια του χρόνου. Τούτο, με σκοπό την ολοκλήρωσή του με την λιγότερη δυνατή όχληση, στον συντομότερο δυνατόν χρόνο.

Σημειώνεται, ότι από το ίδιο έργο, θα ασφαλτοστρωθούν περίπου 10 χιλιόμετρα διπλής και 14 χιλιόμετρα μονής κατεύθυνσης σε άλλα σημεία του ΒΟΑΚ και ιδίως στις θέσεις Λατζιμά και Σκαλέτα Ρεθύμνου και στον Κόμβο Σούδας στα Χανιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί