Ιεράπετρα: Στους δρόμους και σήμερα για το νοσοκομείο, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο

Φωτο: hxonews.gr

Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα στην Ιεράπετρα για τη στήριξη και την ενίσχυση του νοσοκομείου, που έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης ώστε να κλείσει. Η κινητοποίηση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 7 το απόγευμα και είναι η δεύτερη μέσα στον Σεπτέμβρη.

Δείτε:

“Άριστοι”, κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας!- Φωτο από την κινητοποίηση

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Το ποτήρι ξεχείλισε!

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Μην τολμήσετε να αγγίξετε το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Κόμματα και φορείς με ανακοινώσεις τους καλούν τους πολίτες στην κινητοποίηση.

Δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας:

Ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα:

«Το Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας της Ιεράπετρας εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες σε μια πολύ εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή και σε μια εξαιρετικά απαιτητική υγειονομικά περίοδο. Ως Δημοτικό Συμβούλιο δε δεχόμαστε καμιά υποβάθμισή του. Αιτούμαστε για τους δημότες μας ένα νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άρτια εξοπλισμένο.

Παράλληλα, στηρίζουμε το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, καθώς και τα αιτήματά τους. Για το σκοπό αυτό όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου της Ιεράπετρας θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:30 έως τις 15:30 και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση συνολικά το θέμα της κατάστασης του Νοσοκομείου μας που πάσχει από χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση.

Απαιτούμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Ζητάμε τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία που μας αξίζει».

Ανακοίνωση από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας:

Πριν καλά – καλά υποχωρήσει η πανδημία, η κυβέρνηση που ανοικτά δηλώνει πως στόχος της είναι η απαξίωση και συρρίκνωση δημόσιων δομών υγείας, αρχίζει και υλοποιεί το βασικό πολιτικό της σχέδιο για την Υγεία, που είναι το άνοιγμα του ΕΣΥ στην αγορά και οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το ΕΣΥ έχει ήδη αποδιοργανωθεί λόγω της «κοβιντοποίησής» του, δύο και πλέον χρόνια τώρα και «η στρατηγική των ΣΔΙΤ θα του δώσει τη “χαριστική βολή”». Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας αντί να δεσμευτεί για τη σοβαρή ενίσχυση των δημόσιων δομών με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς), αντί να παρουσιάσει ένα πολυετές πλάνο μαζικών μόνιμων προσλήψεων και μια σοβαρή αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου και των αποδοχών των εργαζομένων του ΕΣΥ, με την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους και για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών υγείας, επιχειρούν  να δώσουν τη «χαριστική βολή» στη δημόσια περίθαλψη.

Τώρα πλέον και οι πιο δύσπιστοι αλλά και οι πιο πιστοί φίλοι της κυβέρνησης στην Ιεράπετρα, έχουν πια καταλάβει το ύπουλο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του Νοσοκομείου της πόλης μας. Βλέπουν να επαναλαμβάνεται το σχέδιο που είχαν εφαρμόσει κατά την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για απαξίωση και κλείσιμο  του νοσοκομείου μας.  Προσπαθούν να το πετύχουν με την πλήρη απαξίωση, τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και τον αυταρχισμό ενός αναπληρωτή διοικητή, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ιδιωτικό κέντρο ετοιμάζεται στην πόλη μας και ο σύγχρονος αξονικός τομογράφος που έφερε στο νοσοκομείο μας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μπει μετά από τρία χρόνια σε λειτουργία!

Με την συνεχή αποδυνάμωση του νοσοκομείου και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και της αυταρχικής διοίκησης, έχουν παραιτηθεί εργαζόμενοι και άλλοι έχουν αιτηθεί την μετάθεση τους σε κεντρικά νοσοκομεία. Ένας επιπλέον τρόπος συρρίκνωσης των υπηρεσιών υγείας είναι και η συνεχιζόμενη εκδικητική αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Απέναντι σ’ αυτή την «ανθυγιεινή» και αντικοινωνική στρατηγική της κυβέρνησης, η μόνη απάντηση είναι ένα ισχυρό υγειονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα υπερασπιστεί το ΕΣΥ, τις δομές και το προσωπικό του.

Είναι ύψιστη κοινωνική και ηθική μας υποχρέωση.

Η κινητοποίηση και το συλλαλητήριο της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 στην πλατεία της πόλης μας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας είναι το πρώτο βήμα.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, όλους τους Συλλόγους, συλλογικότητες, την τοπική κοινωνία, τους εκπροσώπους των κομμάτων σε κάθε επίπεδο, όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των δημόσιων δομών υγείας, να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση αυτή και σε όσες οργανωθούν στο μέλλον.

Να τους αποδείξουμε ότι έχουμε πάρει χαμπάρι τα ύπουλα σχέδια τους.

Να τους αποδείξουμε ότι όλη η κοινωνία της  Ιεράπετρας, αλλά και όλη η κοινωνία της Νοτιοανατολικής Κρήτης δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Δεν θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Να μην μείνει κανένας πολίτης αβοήθητος από το κράτος όταν κλονίζεται η υγεία του.

Την προηγούμενη φορά, ο λαός της Ιεράπετρας με τις κινητοποιήσεις του, κατάφερε να παγώσει τα σχέδιά τους. Θα τα καταφέρει και τώρα!
Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο μας. Κάτω τα χέρια από το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ν.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ψήφισμα Στήριξης του Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας

Η Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Λασιθίου ομόφωνα εκφράζει την απόλυτη στήριξη στον δίκαιο αγώνα της κοινωνίας της Ιεράπετρας και την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους, για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Δεν εξαντλούμε την συμπαράστασή μας μ’ ένα “χειροκρότημα”, αλλά υιοθετούμε και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας .Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και την νομιμοποίηση της απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην συνείδηση των εργαζομένων και των πολιτών.

Συνεπικουρούμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις για την διατήρηση και αναβάθμιση στο αυτονόητο αγαθό , της δημόσιας Υγείας!

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απαξίωσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας και ενώνουμε την φωνή μας για άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό ,αλλά και ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία του Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας.

Η Ιεράπετρα και το Λασίθι συνολικά δικαιούνται, αγωνίζονται και απαιτούν καλύτερες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19.00′ στην πλατεία της Ιεράπετρας.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Λασιθίου.

ΚΚΕ: ΚΟ Λασιθίου

Ο αγώνας του λαού της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση και ενίσχυση του Νοσοκομείου του είναι αγώνας όλου του Λασιθιώτικου Λαού. Δυναμώνουμε την κοινή παλή ενάντια στον κοινό αντίπαλο που εμπορευματοποιεί την Υγεία και τσακίζει τη ζωή μας.

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες του λαού της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του νοσοκομείου του. Είναι οι αγώνες του που οργανώθηκαν στο παρελθόν και απέτρεψαν τα χειρότερα, όμως η αντιλαϊκή πολιτική και στην Υγεία κλιμακώνεται γιατί κριτήριο ανάπτυξης για τις κυβερνήσεις δεν είναι η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών στην Υγεία αλλά η κερδοφορία των καπιταλιστών εμπόρων Υγείας.

Και αυτή τη φορά πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους, ο λαός μπορεί και έχει την δύναμη να επιβάλει την θέλησή του. Να υπερασπίσει την ανάγκη του για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, αναβάθμιση του Νοσοκομείου του με την ενίσχυση του με το απαραίτητο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

Ο αγώνας του θα έχει θετικά αποτελέσματα όταν βάζει στο στόχαστρο όλους αυτούς που υπερασπίζονται την πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία, που βάζουν πλάτη για να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις για να λειτουργούν οι δημόσιες δομές υγείας βάσει κόστους – οφέλους , που αντιμετωπίζει τους ασθενείς ως πελάτες και την υγεία ως εμπόρευμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έβαλαν το χεράκι τους με μια σειρά νόμων και υπουργικών αποφάσεων να μειώνεται σταδιακά η χρηματοδότησή των νοσοκομείων από το κράτος και ταυτόχρονα αυτή να εξαρτάται από την επισκεψιμότητά τους.

Αυτοί που “ξεμαλλιάζονται” για τα επιμέρους είναι που τα βρίσκουν σε όλες τις στρατηγικές επιλογές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Για αυτό και είναι οι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν στο «Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών» (ΚΕΤΕΚΝΥ) να αναπτύξει το ελληνικό σύστημα DRS, δηλαδή την εφαρμογή των Διαγνωστικών Ομοιογενών Ομάδων που μετατρέπουν την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων με όρους αγοράς ως επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν τον ασθενή ως πελάτη και τους εργαζόμενους υγειονομικούς ως λειτουργικό κόστος, που απαιτείται η συνεχής συρρίκνωσή του! Εκεί αποσκοπεί και η συζήτηση που έχει ανοίξει για “αυτοχρηματοδοτούμενα και αυτόνομα” νοσοκομεία!

Απο κοινού και εναλλάξ, ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ, διατήρησαν και αύξησαν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, μετέτρεψαν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης και με ελαστικές μορφές απασχόλησης, υποβάθμισαν τα νοσοκομεία και άνοιξαν μεγαλύτερο πεδίο κερδοφορίας για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Το πιο αποκαλυπτικό παράδειγμα είναι το νοσοκομείο Σαντορίνης, όπου η ΝΔ συνεχίζει από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν επί δικής του διακυβέρνησης λειτούργησε το πρώτο νοσοκομείο σαν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι η αντίληψη για “αρμονική” συνύπαρξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, στην πραγματικότητα υποσκάπτει το δημόσιο σύστημα Υγείας, το βάζει σε δεύτερη μοίρα, το υποτάσσει στην λειτουργία του με όρους αγοράς, στην βάρβαρη αντίληψη «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ φανερώνεται με τις εξαγγελίες της για το «νέο ΕΣΥ» που προβλέπει την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας, συγχωνεύσεις έως και κλείσιμο νοσοκομείων, και φωτογραφίζει περιφερειακά νοσοκομεία όπως το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που η εγκληματική πολιτική της έχει οδηγήσει σε τραγική κατάσταση το νοσοκομείο Ιεράπετρας με ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σε εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Είναι γνωστή η τακτική των κυβερνώντων να απαξιώνουν πρώτα τις δημόσιες δομές και μετά να τις κλείνουν ή να τις ξεπουλούν. Η κυβέρνηση και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ συνεχίζουν να κάνουν πλατες στο εκτελεστικό τους όργανο, τον υποδιοικητη του νοσοκομείου που εξειδικευει με μεγάλο ζήλο την ανθυγιεινή και αντιλαϊκή πολιτική στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, η οποία προϋποθέτει την απαξίωση και την οξεία αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Δεν πρέπει ο λαός της Ιεράπετρας να επιτρέψει να εκτονωθεί η δίκαιη οργή του και αγώνας του με την απομάκρυνση μόνο του διοικητή. Ο αγώνας του λαού είναι πιο βαθύς και ουσιαστικός, αφορά την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του ίδιου και των παιδιών του.

Τα στελέχη, τα μέλη του ΚΚΕ αξιοποιούν όλες τις θέσεις σε βουλή, περιφέρεια, δήμο και μέσα από τους φορείς του κινήματος για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση των Ιεραπετριτών για επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του Νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον τόπο μας. Σε τόπους δουλειάς και κατοικίας προσπαθούν να δυναμώσει το κίνημα διεκδίκησης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας με δημόσιες και δωρεάν δομές Υγείας.

Καλούμε τον Ιεραπετρίτικο λαό να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις διεκδικώντας την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Ιεράπετρας. Να μην δείξει καμία ανοχή στην αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης. Ο αγώνας για την υπέρασπιση της ζωής μας και της υγείας μας στην Ιεράπετρα είναι όλου του Λασιθιώτικου Λαού.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους συλλόγους του, συνολικά το Λασιθιώτικό λαό να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές που εμπορευματοποιούν την υγεία και στα σχέδια συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων κλινικών και νοσοκομείων σε όλο το νομό, με ταυτόχρονη ενίσχυση και των 4 μονάδων, όπως επίσης του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Τζερμιάδου και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) του νομού με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

μερα25: Δεν ξέχασαν ποτέ τις υποσχέσεις στην Τρόικα

Η απαξίωση οδηγεί στο κλείσιμο του Νοσοκομείου
Ο λαός της Ιεράπετρας θα δώσει και πάλι την απάντηση

Οι Οργανώσεις Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 χαιρετίζουν το σημερινό παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα με αίτημα την ουσιαστική στήριξη και διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου της πόλης. Οι μεθοδεύσεις για την μείωση των γιατρών και για τη γενικότερη απαξίωση του Νοσοκομείου είναι το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακρύ μνημονιακό «σίριαλ» εις βάρος του λαού του Λασιθίου.

Το σχέδιο για το κλείσιμο των νοσοκομείων στο Λασίθι δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι. Από την εποχή Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας η μετατροπή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε Κέντρο Υγείας ήταν διακηρυγμένος στόχος με βάση την περιβόητη «μελέτη Λιαρόπουλου». Ωστόσο, σήμερα, στελέχη και πολιτευτές των κομμάτων που ανέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια την εφαρμογή των μνημονίων στην Υγεία δηλώνουν «αλληλέγγυοι» στον αγώνα των κατοίκων. Δεν πείθουν κανέναν.

Στην παρούσα φάση, ο  ίδιος ο επικεφαλής της «Μητσοτάκης Α.Ε.» έχει προαναγγείλει εκ νέου συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κοιτάζοντας ειδικά προς το Λασίθι. Το σχέδιο καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, όμως τώρα μπαίνει ξανά σε εφαρμογή.

Είναι οι απλοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εθελοντές στην Ιεράπετρα που απέτρεψαν όλα αυτά τα χρόνια τα σχέδιά τους. Αυτοί θα δώσουν και πάλι την απάντηση που πρέπει.

Στεκόμαστε δίπλα τους, με σεβασμό και θαυμασμό στον αγώνα τους για αξιοπρέπεια και ισότιμη πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία. 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» 

Ψήφισμα στήριξης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Για εμάς, τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούμε στη δημόσια εκπαίδευση, η δωρεάν υγεία και η δωρεάν παιδεία είναι υπέρτατα αγαθά που η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε κάθε κάτοικο της χώρας αυτής και αποτελούν βασικά κριτήρια ευημερίας του λαού μας.

Εκπροσωπώντας όλους και όλες τους/ τις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Κρήτης, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα για τη διάσωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, υποστηρίζουμε το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 και δηλώνουμε ότι η συμμετοχή όλων μας αποτελεί κοινωνική υποχρέωση.

Προς τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας εκφράζουμε τις ολόθερμες ευχές μας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και προς τον λαό της Ιεράπετρας την παρότρυνση μας για παλλαϊκή συμμετοχή μαζί με την ευχή η φωνή μας για παιδεία και υγεία να φέρει ένα καλύτερο μέλλον σε εμάς και τα παιδιά μας.

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας. Ενώνουμε τις φωνές για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για την αναβάθμιση του Γ.Ν. Ιεράπετρας.

Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας 

Η Υγειονομική Ασφάλεια για την αγροτική Ιεράπετρα ήταν ανέκαθεν ένα κρίσιμο σημείο, όχι μόνο για την διατήρηση της αγροτικής δραστηριότητας αλλά κυρίως για την ανάπτυξη της.

Η υποβάθμιση του Οργανισμού του νοσοκομείου μας, μειώνοντας τον αριθμό των κλινών στο μισό, έφερε αναπόφευκτα όλες τις καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε όλοι μας την τελευταία δεκαετία.

Καλούμε τους όλους τους αγρότες να δηλώσουν για αλλαγή μια φορά ηχηρό παρόν την Πέμπτη 29/9/2022, στο συλλαλητήριο στήριξης για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ μας.

Μας αφορά όλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί