Α. Τσίπρας στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» : Πλήγμα στην αξιοπρέπεια 3.000 παιδιά να περιμένουν να χειρουργηθούν

Την άμεση επίταξη αναισθησιολόγων ειδικευόμενων σε βρέφη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το οποίο επισκέπτεται από το πρωί. «Το πρόβλημα δεν λύνεται με μαγικούς τρόπους. Χρειάζεται σχέδιο, κίνητρα, αναβάθμιση μισθολογίου, προσλήψεις. Το υπουργείο Υγείας λέει ότι η λύση είναι οι πολίτες να πάνε απλά στα ιδιωτικά νοσοκομεία» τόνισε σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έκανε μάλιστα λόγο για πλήγμα αξιοπρέπειας το 2022 να είναι 3.000 παιδιά στην αναμονή για να χειρουργηθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, έφτασε στο «Αγία Σοφία» λίγο πριν τις 11.30.

ADVERTISING

Αλέξης Τσίπρας Αγία Σοφία νοσοκομείο
(avgi.gr)
Αλέξης Τσίπρας Αγία Σοφία νοσοκομείο
(avgi.gr)

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του Παίδων «Αγία Σοφία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκ των υστέρων λύσεις οι οποίες δεν θα λύσουν το πρόβλημα των ελλείψεων. Αφενός οι προκηρύξεις θα πάρουν χρόνο, αφετέρου οι μετακινήσεις θα μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλα νοσοκομεία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αλέξης Τσίπρας Αγία Σοφία νοσοκομείο
(avgi.gr)

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνομίλησε και με εργαζόμενους για την κατάσταση στο νοσοκομείο. «Αν δεν συνειδοποιήσουμε ως κοινωνία την ανάγκη να στηρίξουμε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, θα βρεθούμε σε καταστάσεις χειρότερες από αυτές εδώ» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν γενναίες πρωτοβουλίες για το ΕΣΥ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί