Ηράκλειο: Η κυβέρνηση αγνοεί όσους σεισμόπληκτους δεν είναι αγρότες αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Παρέμβαση των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με πρωτοβουλία Σ. Βαρδάκη

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επιχορήγηση φυσικών προσώπων που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην Περιφέρεια Κρήτης, εξαιτίας του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής, τη σχετική επιστολή του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «Η ΕΛΠΙΔΑ».

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρά τα σχετικά αιτήματα, τόσο από τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων, όσο και από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, δεν έχει προχωρήσει ακόμα η έκδοση της απαραίτητης Κ.Υ.Α. για την επιχορήγηση σε φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις, κάτι που δύναται να εφαρμοστεί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων ζητά την έκδοση της σχετικής απόφασης, ώστε να καταβληθεί επιχορήγηση στα εν λόγω φυσικά πρόσωπα, καθώς έχουν πληγεί εξίσου από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την επιστολή και να τους ενημερώσουν για άμεσες τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί