Ηράκλειο: Εθελοντική Αιμοδοσία και Αφή Φλόγας 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών 

Η αφή της φλόγας των Εθελοντών Αιμοδοτών στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22/9/22 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας (αιμοδοτικό σταθμό), ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί εθελοντική αιμοδοσία από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με την μονάδα αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ και ώρες 17:00-20:00. 

Η φλόγα της αγάπης διατρέχει ήδη όλη την Ελλάδα με συντονιστή διοργανωτή την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών, θέλοντας να επικοινωνήσει δυναμικά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Φέτος έχει επετειακό χαρακτήρα αφού, συμπληρώνονται τα είκοσι χρόνια από την υλοποίηση της ιδέας και τη πραγματοποίηση της πρώτης Λαμπαδηδρομίας. Η Λαμπαδηδρομία τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τ.Α. «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.). 

Η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Αγάπης» πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής, στη Νέα Σμύρνη με πρώτο Λαμπαδηδρόμο τον Γιώργο Χειμωνέτο και στη συνέχεια έφτασε στον πρώτο προορισμό της, το Ξυλόκαστρο με Λαμπαδηδρόμο, την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Από εκεί διατρέχει όλη τη χώρα με δεκάδες λαμπαδηδρόμους. Η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα. Τη στήριξή τους στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία προσφέρουν, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, φιλαρμονικές μπάντες του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος και δεκάδες φορείς ανά την επικράτεια.  

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί