Υποκλοπές: Με εντολή Κοντολέοντα, άρα Μητσοτάκη, η καταστροφή του αρχείου παρακολούθησης Ανδρουλάκη!

«Βόμβα» από τον επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Σύμφωνα με πηγές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ, ο Χρ. Ράμμος φέρεται να υποστήριξε ότι η καταστροφή του «αρχείου Ανδρουλάκη» έγινε την ίδια ημέρα της καταγγελίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, επικαλούμενος τα πρακτικά της ΕΥΠ ως απόδειξη.

Παράλληλα, σημειώνει το Έθνος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ράμμος έκανε λόγο «αδιαφάνεια» και «άρνηση συνεργασίας» του νυν διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη όσον αφορά στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υπόθεση ως «την μεγαλύτερη επέμβαση σε ιδιωτικό βίο», και υπογραμμίζοντας ότι δεν θα σταματήσει και θα δώσει συνέχεια στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Ράμμος φέρεται να τόνισε ότι ο Θεμιστοκλής Δεμίρης, απαντώντας στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου του κ. Ανδρουλάκη, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη του φακέλου. Παράλληλα ανέφερε ότι γνώριζε μόνο ένα έγγραφο του Παναγιώτη Κοντολέοντα και της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού.

Σύμφωνα με τον Χρ. Ράμμο, η ΑΔΑΕ ήταν εκείνη που επέμεινε και κάλεσε να έρθουν οι υποδιοικητές της ΕΥΠ. Εν συνεχεία, τους δόθηκε από την ΕΥΠ έγγραφη δήλωση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, με την οποία σημείωνε ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα.

Ο Χρ. Ράμμος φέρεται να υπογράμμισε ότι ο κύριος Δεμίρης επικαλέσθηκε το απόρρητο για να μη δώσει άλλες απαντήσεις. Παράλληλα, ο Χρήστος Ράμμος επεσήμανε ότι η ΕΥΠ δεν μπορεί να αντιτάσσει το «απόρρητο» στην Αρχή η οποία από το Σύνταγμα έχει την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή.

«Γενικά υπήρχε άρνηση συνεργασίας από την Βλάχου και την ΕΥΠ με “υπεκφυγές” για να ξεγλιστρήσουν». Πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, μόνον στο μυαλό της Εισαγγελέως. Δεν επιτρέπεται σε ένα Κράτος Δικαίου η αδιαφάνεια», φέρεται να είπε.

Το πρωί της Τετάρτης η συνέχεια της κατάθεσης Ράμμου

Αύριο το πρωί αποφασίστηκε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα και διεκόπη λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Το γεγονός ότι βάσει του νόμου ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να άρει το απόρρητο όσον αφορά στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, επιβεβαίωσε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, καταθέτοντας σήμερα (20/9) στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί