Στο ΠΑΓΝΗ το PET Scan δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για τους ογκολογικούς ασθενείς

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έφτασε το PET Scan, μια δωρεά του «Ιδρύματος Νιάρχος» ύψους περίπου 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας σύστημα για τους ογκολογικούς και μη, ασθενείς, που βελτιώνει σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης.

Μέχρι και σήμερα το σύστημα PET scan δεν ήταν διαθέσιμο σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης, δημόσιο ή ιδιωτικό κι έτσι οι ασθενείς από την Κρήτη έπρεπε να ταξιδεύουν στην Αθήνα προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιήσουν μια εξέταση σε ΡΕΤ scan.

Το σύστημα αυτό θα προσφέρει λεπτομερείς εικόνες 3 διαστάσεων.

Ήδη στο νοσοκομείο έχει επιλεγεί και διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την εγκατάστασή του. Πρόκειται για τον χώρο της παλιάς βιβλιοθήκης, πίσω από το κυλικείο του ΠΑΓΝΗ στο υπόγειο, όπου θα πρέπει να υπάρχουν ειδικές προδιαγραφές για τη λειτουργία του λόγω ακτινοβολίας.

Το PET scan αποτελεί μια μέθοδο που συνδυάζει, τον αξονικό τομογράφο και την ποζιτρονική τομογραφία και ανιχνεύει κάποιους τύπους καρκίνου ακόμη και σε πολύ πρώιμο στάδιο, ενώ είναι χρήσιμο και για άλλες ειδικότητες, όπως Νευρολογία, Αιματολογία, ΩΡΥΛΑ ακόμη και Καρδιολογία.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί