Ηράκλειο: Υπόθεση απάτης ιδιωτικής εταιρείας με μεταβιβάσεις αυτοκινήτων στο Μηχανολογικό

Στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ηρακλείου, μετά από ενδελεχή έλεγχο κατέγραψαν ενδείξεις παρανομίας από γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων του δημοσίου στο Μηχανολογικό της Π.Ε. Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το neakriti.gr, ιδιωτικό γραφείο διαμεσολάβησης και τακτοποίησης μεταβιβάσεων του Ηρακλείου, που ασχολείται με τις διαδικασίες των μεταβιβάσεων των οχημάτων, έχει στήσει ολόκληρη επιχείρηση εξαπάτησης του Δημοσίου, που στην περίπτωση αυτή είναι η Περιφέρεια, με «πειραγμένες» αποδείξεις, όπου δε φαίνεται το πραγματικό σύνολο των χρημάτων που εισπράττει το γραφείο, παρακρατώντας έτσι ένα μέρος από την κάθε μεταβίβαση.

Η έρευνα ξεκινά όταν, μετά από καταγγελία πολίτη που είχε υπόθεση μεταβίβασης, στην υπόθεση αναλαμβάνει ρόλο το ΣΔΟΕ αρχικά, με εξονυχιστικό αναδρομικό έλεγχο στις οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και το Γραφείο Μεταβιβάσεων αδειών αυτοκίνητων του Μηχανολογικού της Περιφέρειας. Με αυτό τον τρόπο, όμως, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας κερδοσκοπεί σε βάρος του Μηχανολογικού, βάζοντας στην τσέπη χρήματα που ανήκουν στην Περιφέρεια – αφού πρόκειται για πόρους που εισπράττει απευθείας η Αυτοδιοίκηση – και τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος τα έχει κανονικά πληρώσει για το κόστος που προκύπτει από τη μεταβίβαση ενός οχήματος!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες το ποσό με το οποίο έχει ζημιωθεί η Περιφέρεια και έσοδα για την Αυτοδιοίκηση είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κοντά στο 1,2 εκατ. ευρώ.

. Η υπόθεση οδηγήθηκε για πλήρη έρευνα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. 

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Πριν από 15 μέρες περίπου, στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών διεξάγοντας ενδελεχή έλεγχο εντόπισαν παρατυπίες, παρανομίες που γινόταν από γραφείο διεκπεραίωσης. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Είμαστε σε συνεργασία με τις ελεγκτικές αρχές παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στο έργο τους.  Έχουν ξεκινήσει οι σχετικοί έλεγχοι και αναμένουμε τα πορίσματά τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί