Ο Α. Τσίπρας στη ΔΕΘ- “Ο νόμος έκτρωμα του Χατζηδάκη θα καταργηθεί με την προοδευτική διακυβέρνηση”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε εν όψει της επίσκεψης του στην ΔΕΘ και λίγες ώρες πριν την ομιλία του (19:30), στο πλευρό των απεργών εργαζομένων της Μαλαματίνα.

Με αυτή την επίσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή του στους απολυμένους εργαζόμενους και στους απεργούς που ζητούν την επαναπρόσληψή τους.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε: “ο αγώνας σας είναι δίκαιος και είναι αγώνας όλων των εργαζομένων“. Παράλληλα, επεσήμανε, ότι ο “νόμος έκτρωμα του Χατζηδάκη θα καταργηθεί με την προοδευτική διακυβέρνηση¨.

«Θέλω να δώσω μια δέσμευση ότι η στήριξη από τη δική μας την πλευρά δεν θα είναι μόνο τώρα αλλά και αύριο, γιατί χαμένοι αγώνες είναι μονάχα αυτοί που δεν δίνονται», είπε.

Οι εργαζόμενοι χάρισαν στον κ. Τσίπρα μια πράσινη μπλούζα που φορούν και οι ίδιοι, σύμβολο της απεργίας τους.

Νέες απεργίες έως 30 Σεπτεμβρίου

Nα σημειωθεί ότι κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση του σωματείου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/9/2022, ώρα 09.00 στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (έξω από την πύλη του εργοστασίου, οι εργάτες αποφάσισαν ομόφωνα μετά από μυστική ψηφοφορία την κήρυξη 24ωρων απεργιών από την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2022 έως και την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022 και από ώρα 00.01΄ έως και ώρα 24.00 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πέντε εκβιαστικές και τρομοκρατικές απολύσεις καθώς επίσης και για την κατάργηση του τμήματος διανομής.

Η Γενική Συνέλευση απαιτεί από την Διεύθυνση της εταιρείας να ανακαλέσει άμεσα τις παράνομες απολύσεις και την απόφαση της για το κλείσιμο του τμήματος διανομής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί